Tekne denize balkondan indi

Uzun yıllar Almanya’da çalıştıktan sonra Fethiye’ye yerleşen marangoz ustası Şener Vicir, komşusuna ait evin balkonunda imal ettiği 5 metrelik tekneyi denize vinçle indirebildi.Fethiye’nin Karagözler Mahallesi 30. Sokakta komşusuna...

Tekne denize balkondan indi

Uzun yıllar Almanya’da çalıştıktan sonra Fethiye’ye yerleşen marangoz ustası Şener Vicir, komşusuna ait evin balkonunda imal ettiği 5 metrelik tekneyi denize vinçle indirebildi.

Fethiye’nin Karagözler Mahallesi 30. Sokakta komşusuna ait evin balkonunda 5 metre uzunluğunda 1.60 metre genişliğinde 1 metre yükseklikte tekne yapan 70 yaşındaki Şener Vicir yaklaşık yarım ton ağırlığındaki tekneyi vinç yardımıyla indirip denizde yüzdürürken “derin bir oh” çekti. Teknenin bulunduğu balkon yoldan yaklaşık10 metre yükseklikte bulunurken, el emeği ile yaptığı tekneyi vinç yardımıyla indiren Şener Vicir büyük heyacan yaşadı.Teknesine “Rüzgar” adını veren Şener Vicir, 10 metre yükseklikten vincin kasasına tekne yerleştirilirken çevrede toplanan vatandaşlarda çalışmaları ilgi ile izlediler. 50 beygir gücünde bir motor bağladığı teknesini tutarak yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki 2. Karagözler’de denize indirilinceye kadar heyecan yaşayan Şener Vicir 8-9 ayda tamamladığı tekneyi denize indirdikten sonra çalıştırıp “Vira Bismillah” deyip denize açıldı.

Yaklaşık 9 Bin TL’ye mal ettiği teknesiyle Fethiye körfezinin mavi sularında bir süre tur atan Şener Vicir, “Denize eskiden beri meraklı biriyim komşumuza evinin balkonunda tekne yapabilirmiyim diye sordum. Oda izin verdi. Tekneyi tamamen boş zamanlarımda el işiyle çam ağacından yaptım. Boyasına varıncaya kadar her şeyi kendi ellerimle gerçekleştirdim. Yaklaşık 9 Bin TL harcadım. Şoförler odası vinciyle fazla zorlanmadan indirebildik. Daha önceden balkondan indirme konusunda endişelerim vardı. Bu teknemle şimdi haftada bir balık tutmaya gideceğim” diye konuştu.

Çevre sakinlerinden Kutup Başyaran ve Bekir Malkoç ise Şener Vicir’in çok iyi bir marangoz ustası olduğunu söyleyerek “Tekneyi tamamen el emeği ile komşusuna ait balkonda yaptı. Tekneyi 10 metre yükseklikten indirme konusunda endişe taşıyordu. 15 -20 Bin TL’ye alınabilecek bir tekneyi 9 Bin TL’ye mal etti. Güle güle kullansın” dediler.

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.