Tekin’den kutlama

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, bir açıklama yaparak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Tekin açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:“Ülkemiz Kadınları tarihimizin her döneminde üstün gayret fedakarlık...

Tekin’den kutlama

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, bir açıklama yaparak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Tekin açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:

“Ülkemiz Kadınları tarihimizin her döneminde üstün gayret fedakarlık örneği göstermiş, devlet ve milletimizin temelinde toplumsal hayatımızın merkezinde yer almışlardır. Kurtuluş mücadelesinde kadınlarımızın tüm dünyaya örnek gösterilecek fedakarlık ve  çabaları hiçbir zaman unutulmamıştır. Atatürk’ün "Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu Kadını kadar gayret gösterdim diyemez" sözleri de kadınımızın bu günlere gelmemizdeki emeğini en güzel şekilde ifade etmektedir.

Cumhuriyetten günümüze Türk kadını sağlıktan eğitime, edebiyattan siyasete kadar iş dünyasındaki her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye’nin simgesi olmuştur.

Sağlık hizmetlerinde “Kadın Sağlığı” “Anne ve Çocuk” sağlığı ayrıca önem arz etmektedir. Sağlıklı kadın; sağlıklı aile, sağlıklı toplum ve sağlıklı nesiller olarak ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten çok katkıda bulunmaktadır.

Sağlık alanında çalışan kadınlarımız, sağlığın korunması ve ilerletilmesi, toplum sağlığının geliştirilmesi, hastaların sağlığına kavuşması gibi önemli bir görevde özverili ve başarılı bir şekilde hizmet vermekte; bu zor görevin yanında çalışma hayatı ile aile hayatını mutlu bir şekilde bütünleştirerek tüm toplumun takdirini kazanmaktadır.

Sağlık alanında özverili bir şekilde hizmet veren kadınlarımız başta olmak üzere, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle, varlıklarıyla hayatın her alanında  fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden tüm kadınlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.