Tekin gündemi değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 'Gezi' olayları esnasında “Camide alkol tüketildiği” iddiaları ile gündeme gelen Bezm-i Alem Valide Sultan Camii Müezzini Fuat Yıldırım'a, Terörle Mücadele Müdürlüğü'nde verdiği...

Tekin gündemi değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 'Gezi' olayları esnasında “Camide alkol tüketildiği” iddiaları ile gündeme gelen Bezm-i Alem Valide Sultan Camii Müezzini Fuat Yıldırım'a, Terörle Mücadele Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinden ötürü teşekkür etti.

Partisinin Muğla il divan toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, toplantı öncesi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tekin, İstanbul Gezi Parkı olayları esnasında göstericilerin girdiği Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nin müezzini Fuat Yıldırım'a verdiği ifadeden dolayı teşekkür etti. Tekin, “İçişleri Bakanı'na buradan soruyorum. 6 saat boyunca Fuat Hoca'ya ne sordular, çıksınlar bunu açıklasınlar. Başbakan son günlerde düzenlediği mitinglerde 'Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde içki içtiler' diye yalan söylüyor. Gerçek ortaya çıktı. Bezm-i Alem Valide Sultan Camii imamı Fuat Yıldırım'a Terörle Mücadele Müdürlüğü'nde verdiği ifadeden dolayı teşekkür ederim. Fuat Hoca ‘Müslüman yalan söylemez’ diyerek gerçekleri anlattı. Orada içki içilmediğini söyledi. Gerçekten bizim de özlem duyduğumuz din adamlarının nasıl örnek teşkil etmesi gerektiğini en açık dille ifade etmiştir” dedi.

Tekin, açıklamalarında şunlara da değindi: "Twitter'ın amblemi kuştur. Hükümet her kuşun etinin yenmeyeceğini görmüştür. Siz Aydın Doğan'a saldırırsınız, Karamehmet'e saldırırsınız, Türkiye'deki gazeteyi, medyayı istediğiniz gibi yönetirsiniz, devletin elindeki televizyonları adeta sizin kendi kanallarınızmış gibi kullanabilirsiniz, ama unutmayın uluslararası konjonktürde kurulmuş Twitter'ı sizin etkilemeniz ya da ona Türkiye'de kurmuş olduğunuz baskıyı kurmanız mümkün olmaz. Yani, her kuşun eti yenmez Sayın Başbakan."

Tekin, son Taksim Gezi Parkı olaylarında yabancı ülkelerin büyükelçiliklerinin ortak bildiri yayınladıklarını söyleyerek, “İlk defa yabancı ülkelerin büyükelçileri ortaklaşa bir bildiri yayınladı. Daha önce olmamıştı. Bizim demokraside geldiğimiz duruma bakın. Bütün yabancı ülkelerin büyükelçiliklerine bir sürü numaradan filmler, özellikle, çok hassas olduğumuz din, iman, cami gibi figürleri kullanmak istediler. Ama ne yazık ki onlar da bu fotoğrafları görerek ortak bir bildiri yayınladı” diye konuştu.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.