Tekin, çalışmaları yerinde inceledi

Yatağan-Milas karayolunun tamamlanamayan 6 kilometrelik bölümünün yıl sonuna kadar tamamlanacağı öğrenildi. Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü civarında devam eden çalışmaları inceleyen AK Parti İlçe Başkanı...

Tekin, çalışmaları yerinde inceledi

Yatağan-Milas karayolunun tamamlanamayan 6 kilometrelik bölümünün yıl sonuna kadar tamamlanacağı öğrenildi. Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü civarında devam eden çalışmaları inceleyen AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, yol hakkında bilgi aldı.

Yatağan’ı Milas’a bağlayan karayolunun tamamlanamayan 6 kilometrelik etabı için çalışmalara hız verildi. Yüklenici firma Orak Altyapı firması tarafından her türlü hava şartında devam eden çalışmaların 4 ay içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

AK Parti Yatağan Başkanı Ali Tekin, birçok kazanın meydana gelmesiyle adı “Ölüm yolu” olarak anılan Yatağan-Milas karayolunda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü önünde yapılan menfez çalışmasını inceleyen Tekin, firmanın şantiye şefi Alper Arıca’dan bilgi aldı.

İncelemenin ardından muhabirimize açıklama yapan Tekin, şanssızlıklar nedeniyle bir türlü tamamlanamayan Yatağan-Milas karayolunda sona gelindiğini söyledi.

Daha önce yüklenici firma sahibinin ölmesi nedeniyle duran çalışmaları hatırlatan Tekin; “Yaşanan tatsız olayın ardından yol çalışmalarının tekrar faaliyete geçmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik. Yasal prosedür gereği beklememiz gereken süreyi bekledik ve ihalenin yeniden yapılmasını bekledik. İhale yapıldı ve çalışmalar başladı. Şimdi de yolun tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

Tekin, yolda yapılan çalışmalarla ilgili olarak; “Yatağan-Milas karayolunun sadece 6 kilometrelik kısmı tamamlanamamıştı. Yüklenici firma, kalan bu kısmı tamamlamak için yoğun bir mesai harcıyor. Şuan Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü önünde devam eden 240 metrelik bir menfez çalışması var. Daha sonra alt geçit çalışması yapılacak. Ayrıca yüklenici firma tarafından, yol güzergâhı boyunca yer alan elektrik direkleri taşınıyor. Bu da çalışmanın daha hızlı yapılmasını sağlıyor. Edindiğimiz bilgiye göre, 2018 yılında itibaren vatandaşlarımız yeni yolu kullanabilecek. Daha sonra yapılacak çalışmayla Yatağan-Milas karayolu sıcak asfaltla kaplanacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.