TEK Koleji’nden yüzde 100 başarı

Açıklanan sonuçlara göre Teknoloji ve Kültür Anadolu Lisesi yüzde 100’lük LYS başarısı ve yüzde 82,2’lik yerleştirme oranıyla yine Muğla İl 1’incisi oldu.Muğla’nın ilk özel koleji olan Teknoloji ve Kültür Koleji...

TEK Koleji’nden yüzde 100 başarı

Açıklanan sonuçlara göre Teknoloji ve Kültür Anadolu Lisesi yüzde 100’lük LYS başarısı ve yüzde 82,2’lik yerleştirme oranıyla yine Muğla İl 1’incisi oldu.

Muğla’nın ilk özel koleji olan Teknoloji ve Kültür Koleji daha birinci yılında olmasına rağmen yüzde 100 oranında bir başarı yakaladı. Açıklanan LYS sonuçlarına göre Teknoloji ve Kültür Koleji Muğla 1’incisi oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Teknoloji ve Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Yücel Gürsoy, okul olarak hedefledikleri başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Üniversiteye girmeye hak kazanan bütün öğrencileri kutlayan Gürsoy, YGS’de olduğu gibi yüzde 100’e ulaşan LYS başarısının azımsanmayacak ölçüde önemli bir başarı olduğunun altını çizdi.

Gürsoy, ayrıca ilk yılımızda lisemizde üniversiteye yerleştirme oranının yüzde 82,2 olduğunu açıklayarak, “Lisemizden mezun olan öğrencilerimizden bir üniversitede okumak için tercih yapanlar, üniversiteye yerleşimde yüzde 82,2 gibi yüksek bir oran elde ederek büyük bir başarı kazandılar. Bu oranla Tek Koleji, ÖSYM tarafından açıklanan okul türünde yüzdelik başarı dilimleri incelendiğinde bütün okul türlerinin ortalamasının üzerinde başarı elde etmiştir. Üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin 1’i Tıp Fakültesi, 3’ü Endüstri Mühendisliği, 5’i Hukuk Fakültesi, 3’ü Mimarlık, 3’ü Elektrik Elektronik Mühendisliği, 4’ü Psikoloji ve PDR, 2’si Pilotaj, 1’i Bilgisayar Mühendisliği, 1’i Hidrojeoloji Mühendisliği, 1 Makine Mühendisliği, 1’i Yazılım Mühendisliği, 1’i Matemetik-Bilgisayar, 1’i Kimya, 1’i Fen Bilgisi,4’ü İşletme, Ekonomi ve Ticaret ve Finansman, 3’ü Fizik Tedavive Beslenme Diyetisyenlik bölümlerini kazandılar. Eylül ayında yapılacak ek yerleştirmeler sonuçlandığında başarı oranımız daha da yükselecektir.”dedi.

Yıl boyunca büyük bir emek harcayarak sınavlara hazırladığımız öğrencilerin tercih haklarını doğru kullanmaları gerektiğini, bütün sınav süreci boyunca okullarında anlattıklarını dile getiren Gürsoy, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla elde edilen başarılardan dolayı öğretmenlerini, mezun öğrencilerini ve velileri kutladı.

Değerli bir eğitim kadrosuna sahip olduklarını ifade eden Gürsoy, yaptıkları çalışmalar ve ürettikleri projelerle öğrenciye yatırım yapmaya devam ettiklerini vurguladı. Her öğrencinin kendileri için değerli olduğunun altını çizen Gürsoy, “Sınav dönemi ve sonrasında yaptığımız değerlendirmelerle öğrencilerimizin sadece üniversiteye girmelerine değil, istedikleri ve hedefledikleri bölümlere yerleşmelerinde onlara rehberlik ettik.” dedi.

Bu haber toplam 213 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.