TEFBİS bilgilendirme toplantısı yapıldı

Türkiye'de Eğitimin Finansmanı ve Eğitim Harcamaları Bilgi Yönetim Sistemi (TEFBİS) konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim-öğretim kurumlarının genel bütçe gelirleri dışındaki...

TEFBİS bilgilendirme toplantısı yapıldı

Türkiye'de Eğitimin Finansmanı ve Eğitim Harcamaları Bilgi Yönetim Sistemi (TEFBİS) konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim-öğretim kurumlarının genel bütçe gelirleri dışındaki vatandaş katkıları ile okul kullanım alanlarından elde edilen gelir ve giderlerinin kayıtlandırılması amacıyla, bilişim teknolojileri destekli ve ağ tabanlı gelir ve gider yönetim bilgi sistemi TEFBİS (Türkiye'de Eğitimin Finansmanı ve Eğitim Harcamaları Bilgi Yönetim Sistemi) hakkında ilçe sorumlularına bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Müdür Vekili Yemen Akyüz projenin ile Okul Aile Birliğine giren, gelir ve giderlerin kayıt altına alındığını söyleyerek, “Okul Aile Birlikleri, öğrenci velilerinin ve gönüllü bağış sahiplerinin eğitim ile ilk temas noktaları olması nedeniyle eğitim sisteminde önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle TEFBİS sisteminde önceliği olan birimlerdendir. Okulların gelir ve giderlerine yapılan destekler, öğrencilere direkt yapılan bağışlar ve yardımlar ile önemi artan birim olmuştur” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu’nda TEFBİS İl Koordinatörü A.Gazi Korkmaz tarafından bilgilendirilen katılımcılara, Tefbis Modülünün kullanımı ve Projenin uygulanmasına dair sunum yapıldı.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.