Tedavisi tamamlanan Kirpi doğaya bırakıldı

Marmaris ilçesinde geçtiğimiz günlerde vatandaşlar tarafından yol kenarında yaralı bulunan ve "Oktay" ismi verilen Oklu Kirpi, Gökova Hayvan Hastanesindeki tedavisinin ardından yeniden doğaya bırakıldı.İlçeye bağlı Osmaniye...

Tedavisi tamamlanan Kirpi doğaya bırakıldı

Marmaris ilçesinde geçtiğimiz günlerde vatandaşlar tarafından yol kenarında yaralı bulunan ve "Oktay" ismi verilen Oklu Kirpi, Gökova Hayvan Hastanesindeki tedavisinin ardından yeniden doğaya bırakıldı.

İlçeye bağlı Osmaniye ve Bayır mahalleleri arasındaki orman yolunda 14 Ekim'de yaralı olarak bulunan kirpi, Gökova'daki Medikavet Hayvan Hastanesinde uygulanan tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hastaneden alınan kirpi tekrar yaşam alanı olan ormana getirildi. Bulunduğu koliden çıkarıldıktan sonra bir süre hareketsiz kalan ve şaşkınlık yaşayan kirpi daha sonra hızla ormanlık alana koşarak gözden kayboldu ve tekrar doğal yaşamına döndü.

Oklu kirpinin doğaya bırakılmasında bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şube Müdürü Somer Kırker, yaptığı açıklamada, "Hint Oklu Kirpisi" olarak bilinen bu türe bölgede az rastlandığına dikkati çekti.

Bacaklarında sinir kaybı ve kalçasında kırık tespit edilen kirpinin hayvan hastanesinde başarılı bir şekilde tedavi edildiğini belirten Kırker, "Kirpiyi yaralı olarak bularak kendilerini durumu bildiren vatandaşlara tekrar teşekkür etti.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.