Tedavi Gören Kirpi

Muğla'nın Fethiye İlçesi’nde yaralı bulunan bir oklu kirpi, tedavi altına alındı. (AA)Kayaköy Mahallesi' ndeki ormanlık alanda yaralı bir oklu kirpi olduğunu fark edenler, durumu Hayvan Destek ve Eğitim Derneğine (HAYDED)...

Tedavi Gören Kirpi

Muğla'nın Fethiye İlçesi’nde yaralı bulunan bir oklu kirpi, tedavi altına alındı. (AA)

Kayaköy Mahallesi' ndeki ormanlık alanda yaralı bir oklu kirpi olduğunu fark edenler, durumu Hayvan Destek ve Eğitim Derneğine (HAYDED) bildirdi.

Dernek Görevlileri’ nce ormanlık alandan alınıp, hayvan ambulansına konulan kirpi, bir veteriner kliniğine götürüldü.

HAYDED Başkan Yardımcısı Baha Ünsal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralı hayvana, derneğin acil ihbar hattına gelen bir bilginin ardından ulaştıklarını söyledi.

Kirpinin vücudunda gözle görülebilen yaralar olduğunu belirten Ünsal, "Kirpinin tedavisine başlandı. Sokak hayvanlarına yardım için kurulan bir derneğiz. Daha önce ördek, martı gibi yaralı hayvanların tedavilerini yaptırdık. İlk kez bir oklu kirpiyle karşılaştık. İnşallah iyileştirip doğaya salacağız." diye konuştu.

Veteriner Osman Aydın Kara da oklu kirpinin yaralarının yırtıcı bir hayvanın saldırısı sonucu oluştuğunu ifade ederek, "Kısa sürede iyileşeceğini tahmin ediyoruz. Sağlığına kavuştuktan sonra Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü Görevlileri’ nce doğaya salınacak." açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 387 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.