TCG Meltem Hücum Botuna büyük ilgi

27 Eylül Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü” nedeniyle Fethiye’ye gelen TCG Meltem Hücum botu gün boyu halkın ziyaretine açıldı. Fethiye iskelesinde demirleyen meltem hücum botunu 7’den 70’e çok sayıda vatandaş...

TCG Meltem Hücum Botuna büyük ilgi

27 Eylül Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü” nedeniyle Fethiye’ye gelen TCG Meltem Hücum botu gün boyu halkın ziyaretine açıldı. Fethiye iskelesinde demirleyen meltem hücum botunu 7’den 70’e çok sayıda vatandaş gezerken, yöredeki turistler de gemiyi gezme fırsatı buldu.

Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri günü nedeniyle Fethiye Limanına yanaşan TCG Meltem Hücum botu sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 saat boyunca halkın ziyaretine açıldı. İskeleye yanaştıktan sonra alay sancaklarını asan tenviratlarını takan hücum bot özellikle yabancı turistler tarafından da hayranlıkla izlendi. Fethiye Belediye İskelesine demirleyen 63 metre uzunluğundaki hücum bot sabah saat 10.00’dan itibaren halkın ziyaretine açılırken, ziyaretçiler hücum botu gezip yetkililerden bu hücum botun özellikleri hakkında bilgi de aldı. Öğle saatlerinde Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği üyelerine hücum botta bir de öğle yemeği verildi.

Gemi komutanı Deniz Kurmay Bin Başı Ömer Selbes yönetimindeki Meltem Hücum botunu gezen yabancı turistler, Hücum Botun barış amaçlı kullanıldığını öğrendiklerini zor zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti toprak ve denizlerinin güvencesi olarak harika bulduklarını söyledi. Gemiyi gezen vatandaşlar ve çocuklar çok gururlandıklarını söyleyerek, “Bu hücum botlar ülkemizin güvencesi. Hücum botu gezdik çok gururlandık inşallah hep barış için görev yaparlar ifadelerini kullandılar. Hücum botu gezen Hollandalı Wendy Vande Wouw ile babası Rien Vondu Wouv’da çok merak etmiştik. Türk deniz kuvvetlerinin gururu olan bir hücum botu gezme tanıma fırsatı verildiği için mutluyuz. Güzel ifadeler duyduk. Barış amaçlı görev yapmakta olduğundan keyiflendik. İlk kez bir hücum botu ve üzerindeki top ve silahları tanıma fırsatı bulduk. Zor zamanlarda her ülkenin güvencesi olan bu gemide hep barış için görev yapar” diye konuştu.

Bu haber toplam 419 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.