“Tayyip Erdoğan’ı vermeyeceğiz”

AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Muğla Milletvekili Ali Boğa, İl Başkanı...

“Tayyip Erdoğan’ı vermeyeceğiz”

AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Muğla Milletvekili Ali Boğa, İl Başkanı Nihat Öztürk, ilçe başkanları, belde başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, “ Amacımız büyükşehir yasası ile yeni oluşacak olan büyükşehir Muğla’ya AK Partili kadrolarla beraber gecikmiş 40 yıllık hizmetleri getirmek. Muğla’yı marka kentler arasına sokmak. Muğla yolu çukurlu, kanalizasyonu olmayan altyapısından kurtarmak amacıyla inançla çalışıyoruz”dedi.

Muğla Milletvekili Ali Boğa ise yaptığı konuşmasında Muğla’nın 100. Kuruluş yılında 100 proje hazırladıklarına belirterek, “ Muhalefet her şeye karşı geliyor. Muğla’nın kokusunu değiştirelim. Milletvekili arkadaşım Yüksel Özden’le beraber 100 yılda 100 proje hazırlıyoruz. Muğla’yı 2014 yılında ya alırız ya alırız başka yolu yok. Muğla’nın geleceği bu toplantıda ortaya çıkacaktır”diye konuştu.

Türkiye sıçramasını gerçekleştirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da “ Kapısının eşiğiyle, evinin perdesiyle, mutfağında pişen yemeğiyle, odasıyla, yerdeki döşemesiyle, el uzatmasıyla, sıcaklığıyla her şeyiyle burası bizim evimiz. Adnan Menderes’i aldılar. Rahmetli Özal’ı da aldılar. Ama Allah şahittir ki Tayyip Erdoğan’ı bu canilere vermeyeceğiz.

Bugün Türkiye’de özgürlük, demokrasi var. Karşı karşıya geldiğimiz bütün yabancı ülkelerin insanlarının onurla baktığı ay yıldızlı pasaportumuzu gösterdiğimiz zaman, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız dediğimiz zaman dünden daha kuvvetli bir Türkiye var bugün. Türkiye ekonomik ve demokratik anlamda sıçramasını gerçekleştirdi ama bu bize yetmez daha çok çalışacağız.”dedi.

CHP’nin hizmete aklı yetmez

Konuşmasında büyükşehir yasasına da değinen Soylu, “ Köydes, Beldes olmasaydı köylerimizin hali nasıl olurdu? Ben size söyleyeyim. Ankara’nın mantığı ile Türkiye’deki köy ve beldelerinin bir şekilde hizmetle buluşabilmeleri mümkün değildi. CHP’den bunu beklemem çünkü CHP hizmet diye bir şeye aklı yetmez. Onlar bir şey yapmışlar, hep aynı şeyin istikametinde gitmişler. Büyükşehir yasası için söylüyorum; bu Muğla’ya 100  Muğla daha katacak. Bu cennet şehir sadece Türkiye’de marka şehir olmayacak. Sizlere söz veriyorum; ben geleceğim, Muğla’nın bütün köylerine gidip anlatacağım. Çünkü içime dokunuyor Muğla’nın CHP’den olması. Bu demokrat Muğla’ya, modern Muğla’ya gelişmeyi en çok hak eden Muğla’ya yakışmamaktadır. Muğla’yı CHP’den alıp AK Parti ile bütünleştirmek zorundayız”diye konuştu.

Başkanlık sistemi gelmeli

Türkiye’nin mevcut parlamenter sistemi ile yürüyemeyeceğini öne süren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu şunları söyledi:

“Yerel yönetimlerin güçlendirilebileceği ve Türkiye’de bu parlamenter sistemin bürokrasiyle bir araya geldiği ve bürokrasiyle neredeyse milletimizin boğazına çökülen anlayışı  ancak başkanlık sisteminin gelmesi ile ortadan kaldırabiliriz. Bunu bütün inancımla, çocukluğumdan beri aklımın siyasete erdiğinden beri Türkiye’de parlamenter sistemin yürümeyeceğini iddia eden insanlardan biriyim. Parlamenter sistemin nasıl bir parlamentosu varsa başkanlık sisteminin de kendi adına bir parlamentosu vardır. Ama yasama, yürütme ve yargı ayrıdır”dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.