Tavlı’ dan COANTE firmasına ziyaret

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Bayır bölgesinde Ermaş Mermer bünyesinde faaliyet gösteren COANTE firmasını ziyaret etti.Muğla’nın en büyük yatırımlarından olan ihracata yönelik üretim yapan, Coante firmasını gezen Vali Orhan...

Tavlı’ dan COANTE firmasına ziyaret

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Bayır bölgesinde Ermaş Mermer bünyesinde faaliyet gösteren COANTE firmasını ziyaret etti.

Muğla’nın en büyük yatırımlarından olan ihracata yönelik üretim yapan, Coante firmasını gezen Vali Orhan Tavlı, Ermaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Başkan Vekili Kemal Ercan ve Coante Genel Müdürü Kenan Erdem’den fabrika üretimi hakkında bilgi aldı.

Coronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen salgının en yoğun olduğu Mart-Nisan-Mayıs aylarında fabrikalarından işçi çıkarılmayarak değişken vardiya sistemiyle çalışma yürütüldüğünü belirten Ermaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla'da turizmden sonra en önemli sektör olan mermercilik sektöründe salgıdan etkilenmemesi için büyük bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Ermaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, hem Türkiye’de hem de dünyada kuvars yüzeylere olan talebin artacağını belirterek, önümüzdeki kısa dönemde yapacakları yatırımlarla üretim kapasitesini iki katına çıkarmayı planladıklarını, bölge ekonomisine olan katkıyı arttırarak, üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde nitelikli iş gücü oluşturmayı ve hem yurt içinde hem yurt dışı pazarlarında lider marka olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Vali Orhan Tavlı, Muğla ve ülke ekonomisine değer katma bilinciyle gerçekleştirilen Coante yatırımı ile ilgili ihracatın önemine dikkat çekerek, Türkiye’de üretilen ürünlerin dünyanın sanayi bakımından gelişmiş ülkelerinde talep görmesinin gururlandırdığını ifade etti.

GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.