Tatilciler Oylarına sahip çıkacak

Bodrum’da, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak isteyen tatilciler, adres değişikliği için tanınan son günde İlçe Nüfus Müdürlüğüne akın etti.10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde...

Tatilciler Oylarına sahip çıkacak

Bodrum’da, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak isteyen tatilciler, adres değişikliği için tanınan son günde İlçe Nüfus Müdürlüğüne akın etti.

10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak isteyen tatilciler için adres değişikliği süreci bugün mesai saati bitiminde sona eriyor. 02 Temmuz’da başlayan başvuruların ardından günde yaklaşık 2 bin tatilcinin müracaat ettiği Bodrum İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde son günde yaşanan yoğunluk izdihama dönüştü.

Tatil yaptıkları Bodrum’da oy kullanmak isteyen yazlıkçılar ve öğrenci seçmenler, İlçe Nüfus Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Oy kullanabilmek için saatlerce beklemek zorunda kalan tatilciler, 2 Temmuz'da askıya çıkan ve bugün inecek seçmen listelerine itiraz ederek ikametgahını ikinci konutlarına aldırmak için büyük çaba gösterdi.

Seçim sisteminin adrese dayalı kayıt sistemine göre düzenlenmesi nedeniyle birinci adres esas alınırken, tatilciler adres değişikliği yaptırmak için kayıtlarını aldırmak istedikleri adreslerinde oturduklarını gösterir tapu senedi, su, elektrik, sabit telefon, kira kontratı benzeri belgelerle işlemlerini yaptırdı.

Sıcak ve yoğunluğa rağmen oy kullanabilmek için saatlerce sıranın kendilerine gelmesini bekleyen tatilciler, “Tatil için Bodrum’da bulunuyoruz. Vatandaşlık görevimizi gerine getirmek istiyoruz. Sıcak havaya rağmen burada bekleyip adres değişikliğimizi yaptıracağız. Çok fazla yoğunluk ve uzun süredir burada bekliyoruz” dediler.

İkinci Turda da aynı yerde kullanabilecekler

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde seçmen sayısı 104 bin 380 olan Bodrum'da şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak isteyen 15 binden fazla tatilcinin İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ettiği öğrenildi. Ancak adres değişikliği için gerekli şartları oluşturup İlçe Seçim Kuruluna kayıtları yapılanların sayısının ise 12 bine yaklaştığı kaydedildi. Seçimin ikinci tura kalması durumunda oy kullanacak olan tatilciler ilk turda oy kullandıkları yerde bulunacak.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.