Tatilciler köpekleri terk ediyor

Yaz tatili için turizm yörelerine gelen yerli ve yabancı turistlerin sempati kazanmak için sahiplendikleri köpekleri tatil dönüşü bırakıp gitmeleri tepki çekiyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Veterineri...

Tatilciler köpekleri terk ediyor

Yaz tatili için turizm yörelerine gelen yerli ve yabancı turistlerin sempati kazanmak için sahiplendikleri köpekleri tatil dönüşü bırakıp gitmeleri tepki çekiyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Veterineri Yücel Kılıç, tatil beldelerinde hayvan sayısında inanılmaz bir artış yaşandığını açıkladı.

HAYVANLAR KISA SÜRELİ SAHİPLENİLMEMELİ

Yücel, özellikle yaz sezonunda Marmaris, Bodrum, Fethiye gibi turistik yörelerde sempati kazanmak için köpekleri sahiplenenlerin nedense Eylül-Ekim gibi aylarda terk ettiğini söyledi. Bu köpeklerin kış sezonunda sokaklarda başıboş gezdiğini anlatan Yücel, "Muğla Büyükşehir hayvan barınağına gelerek kısa süreliğine hayvan sahibi olabilir miyiz diyenler oluyor. Kısa süreliğine havyan sahibi olmak isteyenler bu havyanı daha sonra sokağa atacak. Bunlara izin vermiyoruz. Geçici bir dönem gezdirecekler, kendilerini yaz sezonunda tatmin edecekler, ardından hayvanı sokağa terk edecekler. Bu köpekleri geldikleri şehirlere götürmek yerine bırakmak onlar için daha kolay geliyor” dedi.

SOKAK KÖPEKLERİNDE İNANILMAZ ARTIŞ YAŞANIYOR

Tatil dönüşü sokaklara bırakılan hayvan sayısında inanılmaz bir artış yaşandığını açıklayan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uzun süre bakılmayacak durumlarda, tatil dönüşü olabilir, evlerde olabilir, iş değişikliği nedeniyle başka şehirlere nakil olabilir bunları göz önünde bulundurarak insanların hayvanları sahiplenmesi gerekir. Hayvanlara yazık oluyor, biz burada kısırlaştırmak için hayvanlar daha rahat yaşasınlar diye uğraşırken, bu defa kontrol mekanizması kayboluyor. Sürekli üredikleri için hayvanlar 10 yıllık bir süreçte ortaya çıkan havyan sayısı korkunç rakamlara ulaşıyor. Bunun için mevcutların yaşamlarının iyileştirilmesinde fayda var.”

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.