Taşıma suyla yaşıyorlar

Muğla’nın Menteşe ilçesi Düzen mevkiinde ikamet eden vatandaşlar su sıkıntısı yaşadıklarını dile getirerek, isyan etti.  Kendi imkânlarıyla 2 kilometre uzaklıktan su taşıdıklarını söyleyen vatandaşlar, “50 yıldır...

Taşıma suyla yaşıyorlar

Muğla’nın Menteşe ilçesi Düzen mevkiinde ikamet eden vatandaşlar su sıkıntısı yaşadıklarını dile getirerek, isyan etti.  Kendi imkânlarıyla 2 kilometre uzaklıktan su taşıdıklarını söyleyen vatandaşlar, “50 yıldır su sıkıntısı yaşıyoruz. Dilekçe vermediğimiz kurum kalmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün buraya gelsin, yerinde inceleme yapsın” diyerek dert yandılar.

Mustafa Yıldırım

Muğla’nın merkez Menteşe ilçesine bağlı, Düzen mevkii olarak bilinen bölgede yaşayan vatandaşlar yaklaşık 50 yıldır su sıkıntısı yaşadıklarından dert yandı. Kendi imkânlarıyla 2 kilometrelik uzaklıktan su taşıdıklarını söyleyen vatandaşlar, suyun sıklıkla kesilmesinden mağdur olduklarını dile getirerek, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili gerekeni yapmasını beklediklerini belirttiler.

“BURAYA BİR DAHA OY İSTEMEK İÇİN GELMESİNLER”

50 yıldır Düzen mevkiinde su sıkıntısı yaşandığını söyleyen 73 yaşındaki Sultan Çiftçibaşı adlı vatandaş, “Ben 1994 yılından bu yana Düzen mevkiinde yaşıyorum. Burada yaklaşık olarak 50 yıldır su sıkıntısı çekiliyor. Benden öncesinde de varmış bu sorun. Ben buraya 1994 yılında geldim. Bu konu hakkında dilekçe vermediğimiz yer kalmadı. Devlet Su İşleri (DSİ), Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, her kuruma defalarca bu durumu anlattık ama ilgilenen çıkmadı. Burada suyumuzu kendi imkânlarımızla 2 kilometrelik mesafeden küçük depolar halinde az çıkan suyu borularla toplayarak getiriyoruz. Getirdiğimiz su yetersiz geliyor. Yazın 1 hafta susuz kaldığımız günler oluyor.  Doğru düzgün evde su olmayınca çamaşır makinası bile çalıştıramıyoruz. Çamaşırı elimizde yıkadığımız günler oluyor. Su yetersiz olunca bahçelerimiz ve ağaçlarımız sıcaklarda kuruyor, verim alamıyoruz. Bazı günler tanker ile su getirip bahçemizi suluyoruz. Düğerek Mahallesi’nin şebeke suyunun bir kısmı buradan gidiyor. Düğerek Mahallesi’ne verilen sudan burası içinde verilebilir. Bizlerden seçim zamanları oy istemeye gelip, ‘halledeceğiz, ilgileneceğiz’ diyerek vaatte bulunuyorlar ama sonra bizleri unutuyorlar. Buraya bir daha oy istemek için gelmesinler. Sözlerini yerine getirmedikleri için kızgınım. Burada bir tane çöp varili var. Onu da alıp gitsinler. Bize sadece su versinler. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün buraya gelip yerinde inceleme yapmasını istiyoruz” diyerek, tepkisini dile getirdi.

“EŞEK VE KATIRLARLA SU TAŞIYORDUK”

56 yaşındaki emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Salih Topbaş isimli vatandaş ise, “Muğla’nın merkezine 3 kilometre uzaklıkta olmamıza rağmen sıkıntı çekiyoruz” diyerek, tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Ben 56 yaşında emekli beden eğitimi öğretmeniyim. Ben kendimi bildim bileli bu bölgede su sıkıntısı yaşanıyor. Daha önceki yıllarda 1974’den 1982’ye kadar 3 kilometrelik uzaklıktan eşek ve katırlarla su taşıyorduk. 1982’den sonra burada yaşayanlar kendi suyunu kendisi küçük depolar halinde suyu toplayarak evine kadar su getirdi fakat getirilen su hiçbir zaman yeterli olmadı. Bizler, burada Muğla merkez ilçesi Menteşe’ye 3 kilometre uzaklıkta olmamıza rağmen gerçekten çok sıkıntı çekiyoruz. Su ile ilgili defalarca hem sözlü hem de yazılı dilekçeler verdik. Geçmiş dönem mahalle muhtarı Hasan Keskin’e müracaat ettik ama herhangi bir olumlu sonuç alamadık. Mahalle sakinleri olarak imza topladık yine bir sonuç alamadık. 2020 yılındayız ve bu devirde su olmayan mahalle mi olur? İddialara göre Sandras suyunun buradan geçeceğini, o zaman mahallemize su verileceğini söylüyorlar. Acaba bu sorun bir 50 yıl daha sürecek mi merak ediyorum. İçme suyunu genellikle damacana şeklinde getiriyoruz çünkü dereden kendi imkânımızla getirdiğimiz suyun içerisinde ne olduğunu bilmiyoruz. Güvenerek gönül rahatıyla içemiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.