“Taşeron işçi köleliğini bitireceğiz”

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, seçilmeleri durumunda taşeron işçi köleliğini bitireceklerini, taşeron işçilerin kadrolu belediye işçilerinden hiçbir sosyal farklarının olmayacağını söyledi.MHP Menteşe...

“Taşeron işçi köleliğini bitireceğiz”

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, seçilmeleri durumunda taşeron işçi köleliğini bitireceklerini, taşeron işçilerin kadrolu belediye işçilerinden hiçbir sosyal farklarının olmayacağını söyledi.

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice yaptığı açıklamada “Ben ilkleri başarma adına bu yola çıktım. Ben denetlediğim adamın yerine talibim. Benim tek amacım Menteşe’nin çehresini değiştirmek. Menteşe’nin kasabadan bir farkı yok. Çok üzülüyorum. Dünyanın göz bebeği olan Muğla’ya bu yakışmıyor. Menteşe halkı bizi uygun görür Menteşe Belediye Başkanı seçerse Menteşe’nin kaderini değiştireceğimize söz veriyoruz” dedi.

Son yılların önemli sorunlarından birisi olan taşeron işçilik uygulamasına da değinen Yenice; “Taşeron işçiler sağlıksız şartlarda uzun süre ve asgari ücretle çalışıyorlar. Yüzde 10-20-30 asgari ücreti üzerinden ödeme yapılacaktır denildiği takdirde taşeron işçilere asgari ücretin üzerinde paralar verilmesi mümkündür.  Paylaşımda Muğla Belediyesinin mal varlığı ve personeli paylaştırılıyor şu anda komisyon kuruldu. Bu paylaşımda MUTAŞ şirketi Menteşe Belediyesine düşerse bu şirketi canlandıracağız. Özellikle belediyenin hizmet ihalelerine girebilmesi için. Paylaşımda MUTAŞ bize düşmez büyükşehirde kalırsa, Menteşe Belediyesi olarak böyle bir şirket kurup belediyenin hizmet ihalelerini kadrolu elemanlarımızla, kadrolu işçilerimizle bunu yürütmeye çalışacağız ama saha çok geniş yetemediğimiz yerde taşeron işçisi çalıştırma zorunluluğu doğarsa ki doğacaktır bunu kendi kuracağımız şirket vasıtasyla yapıp onların da belediye işçilerinden hiçbir sosyal hak farklarının olmamasını sağlayacağız. Çünkü çalışma barışı açısından ve insanların kendilerini belediye ait hissetmeleri açısından da gereklidir. Taşeron işçi köleliğini bitireceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.