TASARRUFA ÖNEM VERDİK

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2013 yılı son meclis toplantısında konuşan Başkan Bülent Karakuş, odanın bütçesini 3 milyon 520 bin TL olarak bağlarken, tasarruf politikalarına önem verdiklerinin altını çizdi.Muğla Ticaret...

TASARRUFA ÖNEM VERDİK

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2013 yılı son meclis toplantısında konuşan Başkan Bülent Karakuş, odanın bütçesini 3 milyon 520 bin TL olarak bağlarken, tasarruf politikalarına önem verdiklerinin altını çizdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nun son meclis toplantısında 10 aylık değerlendirme MUTSO Başkanı Bülent Karakuş tarafından yapıldı. MUTSO toplantı salonunda yapılan son meclis toplantısına Meclis Başkanı Şükrü Altınay başkanlık yaptı. Meclis toplantısında alınan kararlar tek tek oylanırken, 2014 yılı bütçesi 3 milyon 520 bin TL olarak karara bağlandı.

“Partilerin arka bahçesi olmayız”

Oylamaların ardından Meclis üyelerini 10 aylık bir değerlendirme konuşması yapan MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, önümüzdeki yıl içinde yapılacak yerel seçimlere değindi. Karakuş, “Yerel seçimler yaklaşmakta olup, Odamız her zaman olduğu gibi hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadan her adaya eşit mesafededir” dedi. Dünyada küresel finansal krizinde dördüncü yılı geride bıraktıklarını açıklayan Karakuş, “Bugünlerde Avrupa ve Amerika ekonomileri hala finansal krizin etkisinden kurtulabilmiş değil. Dünya ekonomisinin “ne zaman düzlüğe çıkacağı” sorusu “üç bilinmeyenli denklem” olma özelliğini koruyor. ABD ve Avrupa’da güven sorunu, makroekonomik göstergeler düzelinceye kadar devam edecek gibi görünüyor” dedi.

MUTSO’ya 5 yıldızlı Hizmet Akreditesi

MUTSO üyelerinin birçoğunun finansal kuruluşlara ve kamu kurumlarına birikmiş borçları olduğu gözlemlendiğini belirten MUTSO Başkanı Karakuş, “Üyelerimizin kamu borçlarını ödemeye yönelik getirilen düzenlemenin kamu bütçesini finanse etmesinin yanı sıra Odamız bütçesine de olumlu yönde katkı yapmış olup, bu sayede Odamız gelirlerinde artış yaşanmıştır. Çünkü Odamız üyelerinin bir kısmı yüksek gecikme ve tecil faizleri nedeniyle geri ödemekte zorlandıkları borçlarını yeni düzenleme ile ödeme şansına kavuşmuşlardır. 2013 yılında tasarruf edilen harcama ödeneklerine rağmen Odamız hizmetleri aksatmadan sürdürülmekte ve bu çalışmaların karşılığı olarak Odamızın üyelerine sunulan hizmetin kalitesi her geçen gün artmaktadır. Üyelerimizin artan taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla üyelerimizin beklentilerine yönelik yeni ve özgün projeler gerçekleştirilmesi, Odamız üyelerine sunulan hizmetlerin arttırılması ve üye memnuniyetinin en üst seviyede tutulması gerekmektedir. Bu amaçla Odamızın üyelerine sunduğu hizmetlerin kalitesinin daha yukarılara taşınmasına yönelik çalışmalara başlanmış olup, ISO 9001-2008 belgesi alınmış Türk Loydu tarafından yapılan ilk akreditasyon denetiminde A sınıfından 5 yıldızlı hizmet üreten Oda olarak tescillenmiş ve Odamız akredite odalar arasında yerini almıştır” dedi.

2014 yılında harcamalarda tasarruflara azami özen gösterileceğini açıklayan Karakuş, “Yapılacak harcamalarla en etkin ve verimli sonuçlar alınmaya çalışılacaktır. Oda bütçesinden yapılan harcamalarda tasarruf ilkesine bağlı kalınmıştır. 2013 yılı Bütçe uygulamasının itinalı ve titiz takibi sonucunda; 10 aylık dönemde gelir bütçesi ile gider bütçe arasında; toplam 838 bin 504,89 TL olumlu fark meydana gelmiş olup, malumlarınız olduğu üzere tasarruf edilen bu miktar ihtiyatlar hesabında tutulmaktadır” dedi.

Enflasyon üstünde bütçe

Karakuş, geçmiş bütçe dönemlerinde olduğu gibi bu bütçe döneminde de Oda varlıklarında önemli artışlar meydana geldiğini, bu sayede, gerek camianın, gerekse kendisinin ihtiyacı olan hizmet ve yatırımların yapılabilmesine zemin hazırlandığını açıkladı. Karakuş, “2013 yılı itibariyle bütçe uygulamaları aşağıda bilgilerinize arz edilmektedir. 2013 yılı İlk on ayın değerlendirmesini yaptığımızda reel anlamda Odamız gelirlerinde 2012 yılına oranla % 10 arttığı ve yıl bazında ise önümüzde daha 2 ay olmasına rağmen % 6-7 fazlası gelir elde edeceğimizi yani enflasyon oranın üstünde bir bütçe artışı gerçekleşeceğini söylemekten ve sizlere teşekkür etmekten gurur duyarım. Ancak şu hususu tekrar pahasına da olsa bir defa daha vurgulamak istiyorum. Bütçemizde parlak sonuçlar elde etmemiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tutumlu olmaya özen göstermemiz, yani mali disipline uymamız anlamını taşımaktadır. 2014 Yılı Bütçe tasarısında da görüleceği üzere; Bütçe Gelirleri 2013 yılı 10 aylık gerçekleşme rakamları 2010, 2011 ve 2012 yılları kesinleşmiş bütçe rakamları dikkate alınarak hazırlanmıştır. 2014 yılı için 3 milyon 520 bin TL gider bütçesi ödeneği ayrılmıştır. Tabidir ki bu ödenek miktarlarının tamamının kullanılacağı anlamına gelmemektedir. Başta da bahsettiğim gibi mümkün olduğunca gider tasarrufu yapılıp Odamıza yeni imkânlar yaratmak özellikle en kısa sürede Uluslararası Fuar merkezi projemize başlayıp en kısa sürede tamamlayıp hizmete açmak ana hedefimizdir. Şimdiden Yönetim Kurulum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Güçlü alt yapı olmadan güçlü güçlü kurum olamayacağı gerçeğini bir kez daha vurguladıktan sonra güçlü bir Oda hedefi için önemli bir adım olan 2014 Bütçesinin Odamız, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olması dilerim” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.