Tasarruf Sağlayan Atölye

MUSKİ Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı’na bağlı Arıtma Tesisleri Batı Bölgesi Şube Müdürlüğü ekipleri, tesis içinde oluşturdukları mekanik atölye ile kendi arızalarını dışarı göndermeden tamir ederek...

Tasarruf Sağlayan Atölye

MUSKİ Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı’na bağlı Arıtma Tesisleri Batı Bölgesi Şube Müdürlüğü ekipleri, tesis içinde oluşturdukları mekanik atölye ile kendi arızalarını dışarı göndermeden tamir ederek tasarruf sağlıyor. Tesislerde kullanılan pompaları kendileri tamir eden ekipler, aynı zamanda bobinaj sarım mesleğine de kalifiyeli personel yetiştiriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Tesisler Daire Başkanlığı’na bağlı Arıtma Tesisleri Batı Bölgesi Şube Müdürlüğü ekipler tesislerde bulunan pompa arızalarını kendileri tamir ediyor. 14 adet arıtma tesisi ve 39 adet terfi merkezinde bulunan dalgıç, monopomp ve santrifüj atıksu pompaları ile blower, dekantör ve rediktör motorlarının sarım, bakım ve onarımların kalifiyeli personeller tarafından yapılıyor.

Ayda 25 adet pompanın bakım ve onarımının personeller tarafından yapıldığını açıklayan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, arızalı pompaları ancak garanti süresi bitmiş ve acil olmaması durumunda personellerin tamir ettiklerini söyledi.

İşçiler tarafından yapılan bakım ve onarım çalışmaları sonucu belli bir tasarruf sağladıklarını söyleyen Ülgen, şöyle konuştu;

“Genel müdürlüğümüz yeni oluşum içinde olan ve ilçelerden gelen borçlarla birlikte gelir düzeyini düzeltme yolunda olan bir kurum. Bu yüzden de bizim için her harcamanın bir önemi var. Personel alımlarında kalifiyeli personel alımına önem gösteriyoruz. Bu sayede de acil olmayan ve garanti kapsamında olmayan konularda oluşan arızaları kendi birimlerimiz içerisinde çözüm üretiyoruz. Bu bakım onarımlarımız sadece pompalarda değil aynı zamanda tesislerimizdeki küçük çaplı kaynak, beton dökme, duvar örme ve benzeri işler de kendi ekip arkadaşlarımız tarafından yapılıyor”

“Kalifiyeli personel yetiştiriyoruz”

Bobinaj ustası bulmakta zorlandıklarını dile getiren Ülgen, “Mevcut ustalarımız, diğer tesislerde çalışan ekip arkadaşlarımıza bobinaj sarım işini öğretiyor. Her geçen gün bobinaj sarım veya pompaların bakımı konusunda arkadaşlarımız işi öğrenirken bu mesleği de yaşatmış oluyoruz” dedi.

Yeni atölyeler kurulacak

Mekanik atölye sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Ülgen, “Menteşe ve Fethiye ilçelerimizde de mekanik atölye kurmayı planlıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Diğer ilçelerimizde de bu atölyeleri kurarsak maliyet açısından bize yararı büyük olacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.