Tarla Günü’nde Yem Şalgamı silajı yapılıyor

2012 Yılı hayvan yetiştiricileri için   kaliteli kaba yem sıkıntısının had safhaya ulaştığı bir yıl olurken, bu kapsamda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğünce  son yıllarda alternatif yem bitkileri...

Tarla Günü’nde Yem Şalgamı silajı yapılıyor

2012 Yılı hayvan yetiştiricileri için   kaliteli kaba yem sıkıntısının had safhaya ulaştığı bir yıl olurken, bu kapsamda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğünce  son yıllarda alternatif yem bitkileri üretim çalışmalarına hız verildi. Bu doğrultuda değişik kaynaklar kullanılarak Yonca,Sorgum sudan melezi,Dane sorgum,Hayvan şalgamı,Hayvan pancarı ,silajlık ve danelik mısır, fiğ,arpa,yulaf ve tritikale üretim çalışmaları başlatmış ve çeşitler üreticilere ücretsiz verilerek demonstrasyonlar ve tarla günleri  ile tanıtımı yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, sulama imkanı olmayan sürekli olarak kaliteli kaba yem bitkisi üretememe sıkıntısı yaşayan  dağ köylerinde de   susuz ve  kuraklığa dayalı  alternatif  kaliteli  kaba yem bitkisi üretim çalışmalarına başlandı .Bu amaçla 2012 yılında Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğünce sahil şartlarında arpa ile karışık “ot tipi yem şalgamı lenox “ demonstrasyonları kuruldu.Ayrıca İl Müdürlüğünce de   rakımı yüksek şartlarda da lenox üretim çalışmaları başlatıldı.

Bu kapsamda Dokuzçam köyü üreticilerinden Murat Gündüz adlı üreticinin 10 dekarlık arazisine  Kasım ayı sonu itibarı ile yem şalgamı ekimi yapılmış olup şalgamların bugün tanıtımı ve silajı yapılacak.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.