TARİŞ’te Gül güven tazeledi

TARİŞ S.S. 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Mevcut Başkan Kamil Gül ile Eski TARİŞ S.S. 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Müdürü...

TARİŞ’te Gül güven tazeledi

TARİŞ S.S. 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Mevcut Başkan Kamil Gül ile Eski TARİŞ S.S. 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Ali Rıza Uyar’ın listelerinin yarıştığı seçimi 213'e karşı 424 oyla mevcut Başkan Kamil Gül kazandı.

Çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 01 Kasım2012 tarihinde yapılamayan TARİŞ S.S. 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi olağan genel kurul toplantısı bu kez çoğunluk aranmaksızın kooperatif binasında yapıldı.

Genel Kurul Toplantısı'na; CHP eski Muğla Milletvekili Fahrettin Üstün, Milas Belediye Başkanvekili Seyfi Sağlıcak, Milas İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, TARİŞ 152 Nolu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi yöneticileri, kooperatif yönetici ve ortakları katıldı.

Genel kurul, Kooperatif Başkanı Kamil Gül'ün konuşmasıyla başladı. Gül, kooperatifin 1952 yılında kuruluşundan bugüne kaydettiği gelişme ve başkanlığını yaptığı yönetim kurulunun çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Açılışın ardından divan başkanı 2 adayın verdikleri ayrı iki listenin oylanması ile seçildi. Genel kurul, Birlik Üyesi Mehmet Baş’ın divan başkanlığında, Hasan Dursun Sarıçay ve Bayram Mustafa Alıcı'ın saymanlığını yaptığı divan tarafından yönetildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından faaliyet raporları okundu.

Raporların okunmasının ardından katılımcılara söz hakkı verildi. İlk olarak kürsüye gelen Ali Osman Menteşe, ilçe geneli sorunları ve çözüm yolları ile kooperatifçilik üzerine yaptığı konuşma divan başkanının müdahalesi ile kesilmesinin ardından ortam gerildi. Gerginliğin yumuşatılmasından sonra Eski Tariş Müdürü Ali Rıza Uyar ve Mehmet Şerafettin Alkaya karşılıklı atışmaları ile yapılan konuşma tamamlandı.

Ancak divana verilen Huzur hakkı fiyatının 700 TL’den 500 TL’ye indirilmesi önergesi bir anda daha gergin bir ortam yarattı. 3 Yıl önce gerçekleşen genel kurulda 200 TL’ye indirilmesine rağmen yıl ortasında yapılan yeni bir genel kurulla 700 TL’ye çıkarılmasına tepki gösteren üyeler, bu fiyatın 300 TL’ye inmesi talebi 3 ayrı önergenin oluşmasını sağladı.

300 TL, 400 TL ve 500 TL’lik 3 ayrı önergenin oylanması sırasında 300 TL’yi kabul ettiklerini açıklayan Kamil Gül alkışlarla fiyatın oy birliği ile kabulünü de sağlamış oldu.

Gündemin diğer maddelerinde ise Birliğe araç alımı ve ruhsat için oda kaydı ve şube kaydı oluşturulması adına yönetimin yetki alma talebi yine oy çokluğu ile kabul edilen maddeler oldu.

Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin 1579 üyesinden oy kullanma hakkı olan 964’ünün 643'ünün oy kullandığı seçimi, 213 oy alan Ali Rıza Uyar’ın listesi karşısında 424 oyla Kamil Gül'ün listesi kazandı.

TARİŞ 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi yeni asil ve yedek yönetim ve denetim kurulları ile birlik temsilciliklerine şu isimler seçildi;

Yönetim Kurulu Asil; Kamil Gül, Mehmet Çobankara, Ahmet Durmaz, Abdurrahman Ateşoğlu, Mustafa Yaşar Yılmaz. Yedek, Hüseyin İnpınar, Osman İlhan, Rifat Kocakaya, Mehmet Dursun Ertuğrul ve Erol Semerci

Denetim Kurulu Asil; Mustafa Kemal Yolcu, Münür Karapınarlı. Yedek, Hasan Ak, Mustafa Çetme

Birlik Temsilcileri Asil; Mehmet Şerafettin Alkaya, Kamil Gül, Hüseyin İnpınar, Hüseyin Sami Yaşar, Hüseyin Gökbel, Osman İlhan, İhsan Yılmaz, Muhammet Kavala, Şevket Uğur Yalçın, Mehmet Ali Çetin, Suat Özcan Kayrak, Ali Kemal Ersoy

Yedek, Yaşar Akgün, Sedat Kaya, Mustafa Tan, Faik yıldırım, Şerafettin Sarban, Mevlüt Korkmaz, Hidayet Giritli, Savaş Çoban, Bahattin Olgun, Muhammet Çeşmeli, Hasan Şen, Adnan Onay.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.