Tarıma Dayalı Ekonomik Destekler açıklandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi’nden faydalanmak isteyen Dalamanlı çiftçi ve üreticilerinin proje tekliflerini verilmesi istendi.Tarıma dayalı...

Tarıma Dayalı Ekonomik Destekler açıklandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi’nden faydalanmak isteyen Dalamanlı çiftçi ve üreticilerinin proje tekliflerini verilmesi istendi.

Tarıma dayalı ekonomik yatırımları desteklenmesi hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz , “Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi tebliği Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan ilçemizde uygulanabilecek proje teklifleri, tebliğin yayımı tarihinden itibaren altmış gün içerisinde İl Müdürlüğümüze teslim edilmesi istenmektedir. Müracaatların son tarihi ise 02 Kasım 2012 Cuma günü mesai saati sonudur. Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında; Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar. Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar. Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri, hibe desteği kapsamında değerlendirilir. Bu Tebliğ kapsamında tarımsal ürünlerin üretimine yönelik bir hibe desteği verilmez. Tarımsal ürünlerin işlenmesi kapsamında, başka bir yatırım tesisinde ilk işlemesi yapılan mamul ürünün ikincil işlenmesine ve paketlenmesine yönelik yatırım teklifleri hibe desteği kapsamında değerlendirilmez. Sert kabuklu meyveler bu madde kapsamında değildir. Un, karma yem ve zeytinyağı konularında yeni yatırım tesisi başvuruları kabul edilmez. Yatırımcılar bu Tebliğ kapsamında ekonomik yatırım konularında ülke genelinde sadece bir adet proje başvurusunda bulunabilir. Daha önce bu program kapsamında hibe desteğinden yararlanmış olan tesisler için bu Tebliğ kapsamında hibe başvurusunda bulunulamaz.”dedi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.