TARIM FUARI KAPILARINI AÇTI

Milas’ta 5’incisi düzenlenen Güney Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı gerçekleştirilen törenle ziyaretçilere kapılarını açtı. Toplam 160 firmanın katılım gösterdiği fuara ilk gün yoğun ilgi gösterildi.Milas’ta bu yıl...

TARIM FUARI KAPILARINI AÇTI

Milas’ta 5’incisi düzenlenen Güney Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı gerçekleştirilen törenle ziyaretçilere kapılarını açtı. Toplam 160 firmanın katılım gösterdiği fuara ilk gün yoğun ilgi gösterildi.

Milas’ta bu yıl 5’incisi düzenlenen Güney Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle ziyaretçilere kapılarını açtı. Tariş Çırçır Fabrikası'nın pamuk depolama alanında açılan fuara toplam 160 firma katılıyor.

5. Güney Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış törenine Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Atik, Muğla Tarım İl Müdürü Nazif Ekici, Expo Link Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, meslek odaları başkanları, muhtarlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Expo Link Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, fuara 160 firmanın katıldığını belirterek fuara katılımın iyi olduğunu ve stantların hepsinin dolduğunu belirtti. Fuarın başlangıç aşamasında herkesimden destek geldiğini ve bu destek sayesinde fuarın 5.'sine imza atmayı başardıklarını söyleyen Erdoğan, fuarın açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelerek bir konuşma yapan ve tarım bakımından Muğla ilinin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Tarım İl Müdürü Nazif Ekici, Milas'ın da tarım lokomotifi bir şehir olduğunu söyledi. Fuarın önemine değinen Ekici, tarımın dünya genelinde ciddi derecede önem kazandığını belirterek; “Tarım fuarlarıyla çiftçiyi teknolojiyle buluşturarak çiftçimizin en iyi üretimi modern yöntemlerle yüksek kalitede yapmalarına katkı sağlanıyor. Dünya genelinde artan gıda ihtiyacı, gereksinimi tarımın önemini her geçen gün arttırıyor. Ülke olarak rakamlar gösteriyor ki bu konuda ciddi adımlar atıyoruz” dedi.

Törende konuan bir diğer isim Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ilçe tarım fuarının yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda fuarlar da düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Tokat, tarım fuarını da uluslar arası düzeye çıkarmayı hedeflediklerini planladıklarını belirtti.

Kurdele kesiminin ardından protokol ve vatandaşlar fuar alanını gezdi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.