Tarihi Sarnıç “Salon” olacak

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan 250 yıllık tarihi su sarnıcı, Yatağan Belediyesi tarafından sergi ve toplantı salonu olarak değerlendirilmesi amacıyla ihale edildi.Tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan Yatağan'da...

Tarihi Sarnıç “Salon” olacak

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan 250 yıllık tarihi su sarnıcı, Yatağan Belediyesi tarafından sergi ve toplantı salonu olarak değerlendirilmesi amacıyla ihale edildi.

Tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan Yatağan'da bulunan Osmanlı Dönemi'nden kalma 250 yıllık tarihi su sarnıcı sergi ve toplantı salonu olarak değerlendirilmesi amacıyla ihale edildi.

Osmanlı döneminde konargöçerlerin su ihtiyacını karşılaması amacıyla yaptırılan tarihi su sarnıcını kültür turizmine kazandırmak için kolları sıvayan Yatağan Belediyesi'nin 8 Şubat Cuma günü yaptığı restorasyon ihalesini Ermiş İnşaat Sanayi ve Limitet Şirketi 112 Bin TL bedelle üstlendi.

Muğla Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescilli olan sarnıcın 34 metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu belirten yetkililer sarnıç ile birlikte etrafındaki 1565 metrekarelik alanda da düzenleme yapılacağına vurgu yapıyor. Ayrıca söz konusu restorasyon işi için Muğla Valiliği Kültür Fonu'ndan da 80 Bin TL kullanılabilir ödenek ayrıldığı edinilen bilgiler arasında.

Projenin Yatağan'da turizmi 12 aya yayma planlarının bir parçası olduğunu belirten Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık; “İlçemizde bulunan mevcut tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla gerekli çalışmaları yapıyoruz. Önceliğimiz gençlerimize kültürümüzü sevdirmek ve tanıtmak. Geçmişini bilmeyen geleceğe yön veremez. Bu kültürel yapılarımız yeşil alanlarıyla, kafeteryalarıyla ve çocuk parklarıyla halkımızın hizmetine sunulacaktır” ifadelerini kullanarak, projenin aslına uygun olarak restore edilen bir diğer tarihi yapı Hacı Ömerler Evi'yle birleştirileceğini ve iki projeyi kapsayan alanın Yatağan'da kültür turizminin kalbi olacağını belirtiyor.

Bilindiği üzere, daha önce ihalesi yapılan ve aslına uygun olarak restore edilmesi planlanan tarihi Hacı Ömerler Evi projesinde de sona yaklaşılmıştı.

Yatağan Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Atatürk Kültür Evi adıyla ziyarete açılacak olan tarihi Hacı Ömerler Evi'nin restorasyon işinin tamamlandığı ve önümüzdeki günlerde işletme ihalesinin yapılacağı öğrenildi.

Sarnıç ve Kültür Evi ile birlikte toplam 10 Bin metrekarelik alanı kapsaması planlanan dev projenin Yatağan'da kültür turizminin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.