TARİHİ CAMİDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bakımsızlığıyla zamana meydan okumaya çalışan Menteşe ilçesi Balıbey Mahallesinde bulunan yaklaşık 193 yıllık Pazar Camiinin, Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bakım ve onarım çalışmasına başlandı.Muğla’nın...

TARİHİ CAMİDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bakımsızlığıyla zamana meydan okumaya çalışan Menteşe ilçesi Balıbey Mahallesinde bulunan yaklaşık 193 yıllık Pazar Camiinin, Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bakım ve onarım çalışmasına başlandı.

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Balıbey Mahallesinde bulunan Osmanlı Devleti Dönemi’nden kalma tarihi ticaret mekânlarından Zahire Pazarı’nın hemen yanında bulunan tarihi Pazar Camiinin minaresinin bakımsızlığı, vatandaşları yıkılmasına yönelik tedirgin ediyordu.

Gazetemizde yer alan “Tarihi Camiye Yakışmayan Görüntü” başlıklı haberimizin üzerine Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, Pazar Camiinin minaresinde bakım ve onarım çalışması başladı.

En son 2010 yılında Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarımı yapılan cami hakkında gazetemize konuşan vatandaşlar, geçen sene hiçbir çalışmanın yapılmadığını, ondan önceki senelerde ise her yıl sadece sıva çalışmasının yapıldığını kaydetmişlerdi.

Başta cami cemaati olmak üzere bazı vatandaşlar, yaklaşık 12 yıldır yarım yamalak çalışmaların devam ettiğini dile getirmişti.

Bu durumu, ilgililerin ilgisizliği ve bilgisizliği olarak nitelendiren vatandaşlar her ne kadar minarenin bakım ve onarım çalışmasının başlandığına sevindiklerini belirtseler de, “Umarız yine ucuz ihaleye verilmemiştir. Kısa bir zaman sonra yine kırık, dökük hale gelmez” diye konuştu.

Öte yandan başlatılan çalışmalarda, iş sağlığı ve güvenliği kurallarının ihlal edildiği de dikkatlerden kaçmadı.

 

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.