“Tarih tekerrür edecek, yine durduracağız”

Kemerköy, Yeniköy, Yatağan Termik Santralleri ve TKİ’ye ait GELİ ve YLİ işletmelerinin Özelleştirme Kurulu tarafından 31 Ağustos 2016’ya kadar özelleştirilmesi karına tepki gösteren TES-İŞ ve Maden-İş Sendikası Yatağan...

“Tarih tekerrür edecek, yine durduracağız”

Kemerköy, Yeniköy, Yatağan Termik Santralleri ve TKİ’ye ait GELİ ve YLİ işletmelerinin Özelleştirme Kurulu tarafından 31 Ağustos 2016’ya kadar özelleştirilmesi karına tepki gösteren TES-İŞ ve Maden-İş Sendikası Yatağan şubeleri mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin,özelleştirmeye karşı halkla birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edeceklerini ve işçilerin kendi hukukunu oluşturacaklarını belirtti.

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi(GELİ) ve Yeniköy Linyit İşletmesi’nin (YLİ) özelleştirme kapsamına alınarak 2016 yılı sonuna kadar özelleştirilmesi yönünde alınan karar Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre GELİ ve YLİ Yeniköy Elektrik Üretim A.Ş'a (YEAŞ), EÜAŞ’a bağlı olan YEAŞ ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bağlanmış oldu. Yatağan Tes-iş ve Maden-iş Sendikaları tarafından tepkiyle karşılanan kararın ardından her iki sendika şube başkanları ortak hareket ederek özelleştirmeye karşı verilecek mücadele rotasını belirlemek için çalışma başlattı.

GELİ ambar önünde toplanan işçilere hitaben konuşan Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, “özelleştirmeye karşı önceden belirlenen bir eylem planımız var, bunu genel merkezlerimizin de katkısı ile daha da güçlendirdik. Bu eylem planımızı pazartesi günü sizlerle paylaşıp bu doğrultuda yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte halkımızın ve esnafımızın desteğini 12 yıl önce olduğu gibi yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

2000’li yıllarda yine özelleştirme kâbusu ile işçilerin karşı karşıya bırakıldığını ve o dönemde verilen mücadeleyi hatırlatan Başkan Girgin, “O zaman sizler bu ülkede destan yazdınız, Yatağan işçisinin özelleştirmeye karşı mücadele ve özelleştirmeyi geri püskürtmesi tarihe geçmiştir. Aynı işçiler yine kedi hukuklarını oluşturacak ve tarihin tekerrürden ibaret olduğunu herkese gösterecektir” dedi.

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ise yaşanan süreçte işçilerin halkla birlikte bütünlüğünün önemine işaret ederek, “enerji ve maden işçisi bu adımı atanlara gereken cevabı verecektir, gazamız mübarek olsun arkadaşlar” diye konuştu.Atılan sloganların ardından işçiler olaysız bir şekilde işyerlerine dağıldı.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.