“Taraflar hükümet ve terör örgütü”

Muğla’da “Demokrasi” panelinde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Demokratikleşme Paketine atıfta bulunarak, “ Taraflara bakıyoruz, bir tarafta Hükümet diğer tarafta terör örgütü uzantıları...

“Taraflar hükümet ve terör örgütü”

Muğla’da “Demokrasi” panelinde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Demokratikleşme Paketine atıfta bulunarak, “ Taraflara bakıyoruz, bir tarafta Hükümet diğer tarafta terör örgütü uzantıları var. Burada demokrasiden söz edilemez.” Dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, "Toplumsal barışı sağlamak üstünlüğün hukuku ile değil, hukukun üstünlüğüyle olur" dedi.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 90’ıncı yılı kapsamında Muğla Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Muğla Barosu tarafından ‘Demokrasi’ paneli düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu katıldı. Panele CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, Prof.Dr. Nurettin Demir, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fahrettin Gültekin ve davetliler katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen katılımın yüksek olduğu panelden önce konuşan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Cumhuriyet’in kuruluşunun 90’ıncı yılında böylesine önemli bir konunun gündeme getirilmesinin öneminin altını çizerek, “Demokrasi hoşgörü rejimidir. Her görüş bu rejimde kendisini özgürce ifade edebilmelidir” dedi.

Salonda panel öncesi ön sırada oturmayı reddeden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, konuşma sırası gelinceye kadar davetlilerin arasında oturmayı tercih etti. “Bu toplantıyı bir ah vah toplantısı olarak görmeyiniz” diyerek konuşmasına başlayan Feyzioğlu, Türkiye ve Ortadoğu’da iki önemli fay hattı bulunduğunu açıkladı. Feyzioğlu, bu fay hatlarının mezhep ve etnik fay olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplumsal barışı sağlamak için, her etnik kökeni kucaklamak, insan haklarının egemen olması ve üstünlüğün hukuku değil, hukukun üstünlüğü ile olur. Bunlar sağlandığında demokrasi adına muazzam bir adım atmış oluruz. İçinde ‘ama’ sözcüğü kullanmadığımız zaman sorunlar çözülür.”

Mevcut hükümet tarafından yürütülen ‘Demokratikleşme’ ve ‘Çözüm Süreci’ ile ilgili açıklamasını sürdüren Feyzioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Taraftar kimler bakıyoruz. Bir tarafta hükümet, diğer tarafta terör örgütü ve uzantıları. Burada demokrasiden söz etmek mümkün değil. İçinde muhalefetin ve toplumun yüzde 100’ünün katılmadığı ve fikir yürütmediği bir süreci ne kadar demokratik bulursunuz”

“Protokol kapılarını kapatacağız”

Konuşmasında geleceğe daha emin ve sağlam bakmak için Laiklik ve Atatürk Milliyetçiliğini hayata geçirme projesini hayata geçirmek zorunda olduklarını belirten Feyzioğlu, şunları söyledi: “Eğer geleceğimizi sağlam temeller üzerine oturtmak istiyorsak, Laiklik ve Atatürk Milliyetçiliğini iyi uygulamak zorundayız. Aksi takdirde parçalanır ve paramparça oluruz. Türkiye’de millet olmazsa devlet olmaz. Devlet milleti için vardır. Devlet vatandaşlarına ayrım yapmadan hizmet etmektir.”

Feyzioğlu, salonda bulunan ve ‘Protokol’ yazan dövizi alarak, “Bütün mesele bunda. Devlet kimisine buradan yol verirken, kimisine de arka kapıdan gir diyor. Eğer devlet millet için var ise, biz iktidara geldiğimizde protokol kapılarını kapatacağız” ifadelerini kullandı.

“Marmaray’i küçümsemeyin”

Konuşmasında bugün açılışı yapılan ve asrın projesi olarak gösterilen İstanbul Marmaray projesini değerlendiren Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve CHP PM üyesi Feyzioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Marmaray’ı kimse küçümsemesin. Bu bizim ve bizim bunu sahiplenmemiz gerekir. Çünkü bu projenin parası bizlerden alınan vergilerle yapıldı. Yanlış ise Hitler Almanya için, Mussolini de İtalya için önemli hizmetler verdi. Fakat sonuçta ülkelerini diktatörlükle yönettikleri için binlerce insanın ölümüne neden oldular. Bu hükümet de hizmet ediyor, ama yargıyı, üniversiteleri, askeri tek vesayet altında toplayarak demokrasinin çalışmasına engel oluyor. Tarih tekerrürden ibarettir derler.”

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.