“Tapu arşivleri toplumsal belleğimizdir”

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 170’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Muğla Kadastro Müdürü Ali Çelik ve Menteşe Tapu Müdürü Mehmet Satır, Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.Ziyaretten duyduğu...

“Tapu arşivleri toplumsal belleğimizdir”

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 170’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Muğla Kadastro Müdürü Ali Çelik ve Menteşe Tapu Müdürü Mehmet Satır, Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çiçek, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 170’inci yılını kutladı.

Tapu ve kadastro işlemlerinin vatandaşlar için geçmişten bugüne kadar çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Vali Çiçek, son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle ile birlikte vatandaşların hayatını kolaylaştıran projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Tapu arşivlerinin toplumsal bellek olması açısından da ayrı bir değeri olduğunu kaydeden Vali Çiçek, vatandaş odaklı, güler yüzlü hizmeti ilke edinen çalışanlarla vatandaşa hızlı hizmet verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vali Çiçek, köklü bir geçmişi olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne bağlı birimlerde çalışanlara başarı diledi.

Ziyarette yaptığı konuşmada gayrimenkulün en değerli ve hareketliliğin en yoğun olduğu illerin başında Muğla’nın geldiğini vurgulayan Muğla Kadastro Müdürü Ali Çelik, Muğla’da tapu ve kadastro müdürlüklerinin yılda 500 bin kişiye hizmet verdiğini aktardı.

Çelik, Muğla’da Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS), Mekansal Gayrimenkul Sistemi(MEGSİS), ALO 181, İşlem Takip Hizmeti, E-Randevu, E-Tahsilat, kadastro teknik hizmetleri, tesis kadastrosu, 2-B kadastrosu, yenileme kadastrosu ve sayısallaştırma gibi hizmetlerin tabu ve kadastro müdürlükleri tarafından verildiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Muğla Kadastro Müdürü Ali Çelik ve Menteşe Tapu Müdürü Mehmet Satır, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı’nda bulunan eserlerin arasında yer alan ve geçtiğimiz yıllarda çevirisi yapılarak basılan “Defter-i Evkâf-ı Livâ-i Kuds-i Şerîf” isimli Kudüs Vilayeti Vakıfları Defteri’ni Vali Çiçek’e takdim etti.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.