Tam donanımlı öğrenciler yetişecek

Milas’ta hizmet vermeye hazırlanan Zeka Yönü Algı Gelişim ve Koordinasyon Merkezi bireylerin odaklanma, dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorunu ortadan kaldıracak.Türkiye’nin bir çok ilinde hizmet veren Zeka Yönü Algı Gelişim...

Tam donanımlı öğrenciler yetişecek

Milas’ta hizmet vermeye hazırlanan Zeka Yönü Algı Gelişim ve Koordinasyon Merkezi bireylerin odaklanma, dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorunu ortadan kaldıracak.

Türkiye’nin bir çok ilinde hizmet veren Zeka Yönü Algı Gelişim ve Koordinasyon Merkezi Milas’ta hizmet vermeye hazırlanıyor.Her yaşta birey için hizmet vereceklerini belirten Zeka Yönü Algı Gelişim ve Koordinasyon Merkezi sahibi Tülin Onuk, özellikle çocukları hedef aldıklarını belirterek merkezlerinde mental aritmetik, hızlı okuma eğitimlerinin verilmesinin dışında Play Attention sistemi ile dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorununu ortadan kaldıracaklarını söyledi.

NASA patentli Amerika’dan gelen bir cihazla 3-4 aylık bir program sonunda dikkat sorunun ortadan kalktığını belirten Onuk, böylece çocukların öğrenmede çektikleri zorluklarında ortadan kalktığını ifade etti.

Play Attention sisteminin, dikkat odaklanma ile ilgili beyin dalgalarını okuyan ileri teknoloji kola takılan bir cihaz ve bu cihazın gönderdiği sinyallere göre çalışan eğitici bilgisayar oyunlarından oluştuğunu söyleyen Onuk, “Haftada 2-3 gün 45-50 dakikalık eğitim ile 2 ay sonunda değişikliler fark edilecektir. Çocuklar ödevlerini zamanında bitirebilecekler, dikkatini dağıtmadan öğrenebilecekler, yetişkinler ise daha rahat çalışabilecek ve gündüz rüyalarını azaltabileceklerdir.”dedi.

Eğitim merkezlerinde en önemli uygulamalardan birinin de Wisc-R Zeka testi olduğunu belirten Tülin Onuk, “Bu testimiz 6–16 yaş arası çocuklara uygulanmaktadır. Bu test, çocuklarda öğrenme güçlüğü, algılama güçlüğü, okula uyum güçlükleri, iletişim güçlükleri, sınav kaygısı, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu gibi birçok problemi tespit ediyor.

Ortalama olarak 1 - 1.5 saat süren bu zeka testi ile zeka ile ilgili birçok değişkeni ele aldığı için öğrenme güçlüğü, akademik başarısızlık, algılama güçlüğü, okula uyum güçlükleri, iletişim güçlükleri, sınav kaygısı, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu gibi birçok problemi ve psikolojik durumların tanısı konuluyor.”şeklinde konuştu.

5 yıldan bu yana bu işin içinde olduklarını belirten Onuk, her eğitimin uzmanlar tarafından uygulandığına dikkat çekerek, otizmli çocukları da eğitim programına aldıklarını ve durumlarında çok ciddi düzelme kaydedebildiklerini belirtti.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.