Talay hızlı başladı!

Marmaris’te, 9 ay önce olta ve misina yuttuğu nedeniyle DEKAMER’de tedavi gören Talay isimli yeşil deniz kaplumbağası denizle buluşturuldu. Üzerine uydu takip cihazı takılan Talay, 3 günde 30 kilometre kulaç attıMikail ZEYBEK-Marmaris’te...

Talay hızlı başladı!

Marmaris’te, 9 ay önce olta ve misina yuttuğu nedeniyle DEKAMER’de tedavi gören Talay isimli yeşil deniz kaplumbağası denizle buluşturuldu. Üzerine uydu takip cihazı takılan Talay, 3 günde 30 kilometre kulaç attı

Mikail ZEYBEK-Marmaris’te 9 ay önce olta ve misina yuttuğu gerekçesiyle, Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (DEKAMER), tedavi altına alınan Talay isimli caretta caretta, tedavisi tamamlandı. Talay’a, TUI Care Foundation desteğiyle uydu izleme cihazı takıldı. Caretta caretta, 3 günde 30 kilometre kulaç attı.

DEKAMER’den konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

“9 ay önce Marmaris'te olta ve misina yuttuğu için merkezimize gelen, 8 ay boyunca beslenmeyi reddeden ve ekibimizce parenteral beslenen Talay, geçtiğimiz gün tedavisinin ardından TUI Care Foundation desteğiyle uydu izleme cihazıyla denize bırakılmıştı.

Talay bir gün içinde yaklaşık 10 km mesafedeki Ekincik'i geçti ve 3 günde toplam 30 km üzerinde yol alarak Aksaz bölgesine ulaştı.

Talay, ülkemizde izleyeceğimiz ilk genç yeşil deniz kaplumbağası olması nedeniyle bizleri ayrıca heyecanlandırıyor.”

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.