“TAKSİ ŞOFÖRLERİMİZİN DEVİR HAKKINI KENDİLERİNE VERECEĞİZ"

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, taksicilerin en büyük sıkıntısı olan devir hakkı kendilerine vereceklerini söyledi. Yayman, "Türkiye genelinde uygulanmayan ama Muğla merkezde uygulanan devir hakkı uygulamasının...

“TAKSİ ŞOFÖRLERİMİZİN DEVİR HAKKINI KENDİLERİNE VERECEĞİZ"

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, taksicilerin en büyük sıkıntısı olan devir hakkı kendilerine vereceklerini söyledi. Yayman, "Türkiye genelinde uygulanmayan ama Muğla merkezde uygulanan devir hakkı uygulamasının belediye mülkiyetinde olması çok üzücü. Taksi şöförlerimizin devir hakkını kendilerine vereceğiz" dedi.

Yerel seçimlere 3 gün kala seçim çalışmalarına aralıksız olarak sürdüren AK Parti Meneteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, son olarak merkezde bulunan taksi duraklarını gezerek şöförlerin sıkıntılarını dinledi. Ziyaretlerini meclis üyesi adayları ile birlikte gerçekleştiren Yayman, taksi plakası gibi taksicilerin en büyük hakkı olan 'devir hakkı' belediye mülkiyetinde olmasının çok üzücü olduğunu başkan oldukları taktirde taksicilerin hakkı olan herşey kendilerine verileceğini söyledi.

Menteşe'de bulunan 12 taksi durağınıda ziyaret eden AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, taksi şöförleri ile görüşerek sorunları hakkında bilgi aldı. Taksiciliğin zor bir meslek olduğuna işaret eden Yayman, "Taksicilerimiz, vatandaşlarımızın hastalığında, cenazesinde, yağmurunda, çamurunda ve en zor durumlarında alka gelen ilk kişiler. Muğla gibi bir yerde taskicilerimizin durmuş olduğu durakları daha nezih ve sağlıklı olması gerekirken belediye tarafından duraklar sadece bir kabin içerisine sıkıştırılmış. Bazı noktalarda ise çatısı var ama "dışı seni, içi beni" yakar konumunda. Biz daha estetik açısından da rahatlık açısından Muğla mimarisini yansıtan taksi durakları yapacağız.  Bu çalışmamız sadece taksicilerimiz için geçerli değil. Köy dolmuşları ve kamyon garajının bulunan şöförlerimiz içinde geçerli olacak" diye konuştu.

Başkan oldukları takdirde taksicilerin en büyük sıkıntısı olan devir hakkını'da kendilerine vereceklerini vurgulayan Yayman, şunları söyledi;

"Taksicilerin  devir hakkının belediye mülkiyetinde olup da kiralandığı uygulamayı sadece Muğla’da gördüm. Marmaris, Yatağan, Fethiye, Bodrum gibi ilçelerimizde devir hakkı taksicilerin elinde olurken ilin merkezinde bu uygulamanın belediyenin mülkiyetinde olması çok üzücü. Türkiye’nin neresine bakarsanız bakın taksicilerin devir hakkı kendilerindedir. Ben çok üzüldüm zaten duraklara verdiğiniz kiralar belli, kaç kişi çalıştığınızda belli bunlara rağmen bu şekilde bir uygulamanın olması çok saçma. Göreve geldiğimiz taktirde Taksi şöförlerimizin devir hakkını kendilerine vereceğiz.”

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.