Taklitçi balık ilgi odağı oldu

Marmarisli balıkçıların oltasına Akdeniz ve Ege’de ilk defa görülen başı ile kuyruğu Köpek Balığı’na sırtı Orkinos’a rengi ise Akya balığına benzeyen bir tür balık takıldı. Balık incelenmek üzere Ege Üniversitesi...

Taklitçi balık ilgi odağı oldu

Marmarisli balıkçıların oltasına Akdeniz ve Ege’de ilk defa görülen başı ile kuyruğu Köpek Balığı’na sırtı Orkinos’a rengi ise Akya balığına benzeyen bir tür balık takıldı. Balık incelenmek üzere Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ne gönderildi.

Marmarisli balıkçı Mehmet Yaşar, Cuma  gecesi körfez açıklarında avlanmak amacıyla paragedi oltalarını denize bıraktı. Sabah oltaları çektiği sırada denizde ilk defa gördüğü bir balık türüyle karşılaşınca şaşırdı. Balık, 1 metre boyunda 15 kilo ağırlığında başı ve kuyruğu köpek balığına, sırtı orkinosa rengi de akya balığına benzerlik gösteriyordu. Mehmet Yaşar, balığı Marmaris balıkçı haline getirdi. Marmaris Balıkçılar Kooperatifinde sergilenen balığa taklitçi balık ismi verildi. Balık incelenmek üzere Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakultesi’ne gönderildi.

Marmaris Balıkçılar Kooperatifi Müdürü Mesut Güven , balığın bu sularda ilk defa görüldüğünü kaydetti. Güven, son yıllarda Marmaris körfezinde küresel ısınmanın etkisi nedeniyle Kızıldeniz ve okyanustan bir çok balık türünün balıkçıların ağlarına takıldığını söyledi.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.