Tabletler dağıtıldı

Fatih Projesi kapsamında Muğla il genelinde 429 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, teknolojinin gelişmesi ile eğitim ve öğrenim seviyesinin de yükseleceğini söyledi.Eğitimde Türkiye'ye...

Tabletler dağıtıldı

Fatih Projesi kapsamında Muğla il genelinde 429 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, teknolojinin gelişmesi ile eğitim ve öğrenim seviyesinin de yükseleceğini söyledi.

Eğitimde Türkiye'ye çağ atlatması beklenen 'Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (Fatih) Projesi' kapsamında Muğla’da 429 adet tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.

Muğla 75. Yıl Fen Lisesi’nde düzenlenen törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, okul yönetimi ile öğrenciler katıldı. Tören öncesi Fatih Projesi hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, 2010 yılında başlayan proje çalışmaları kapsamında 2011-2012 eğitim-öğretim yılında, Türkiye’de 17 pilot ilde, 52 okulda 8 bin 500 tablet dağıtıldığını açıkladı. Bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile Türkiye genelinde 575 bin adet tablet bilgisayarın öğrencilere, 100 adet tablet bilgisayarın da öğrencilere dağıtılacağını açıklayan Çınar, “Fatih projesi 2016 yılında tüm ülkemiz genelinde tamamlanacak bir proje. Önümüzdeki süreçte ortaokullarda da tablet dağıtımı gerçekleştirilecek. Fatih projesi kapsamında şu anda Muğla’da 38 okulda akıllı tahta kurulumu tamamlandı. Muğla genelinde Bin 360 öğretmen arkadaşımız akıllı tahta kullanımı için eğitim semineri aldı. Bugün Muğla genelinde toplam 429 adet öğretmen ve öğrencilerimize tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak” dedi.

Törene katılan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, geçmişte köylere telefon bağlanması için aylarca beklenilen bir dönemden öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini bilgisayar ile yaptıkları bir döneme gelindiğini belirtti. Vali Güvençer, “Teknoloji hızla gelişiyor. Fatih Projesi Türk eğitim sisteminin en önemli projelerinden birisi. Öğrencilerimiz kalem defter yerine bilgisayar ekranından, akıllı tahta kanalı ile eğitim alabilecekler. Projenin en önemli ayağını öğretmenlerimiz oluşturuyor. Öğretmenlerimiz bilgisayara ne kadar bilgi yüklerse, öğrenciler de o kadar fazla bilgi sahibi olabilecekler” dedi.

Fatih Projesi kapsamında 75. Yıl Fen Lisesinde gerçekleştirilen tablet bilgisayar dağıtım töreninde Vali Mustafa Hakan Güvençer, Kaymakam Zeki Arslan ve Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar öğretmen ve öğrencilerin tablet bilgisayarlarını teslim etti.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.