Tabip Odası “saygı duruşu” ile dikkat çekti

Muğla Tabip Odası, “Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz” eylem haftası kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Coronavirüs dolayısıyla hayatını kaybeden sağlık çalışanları için...

Tabip Odası “saygı duruşu” ile dikkat çekti

Muğla Tabip Odası, “Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz” eylem haftası kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Coronavirüs dolayısıyla hayatını kaybeden sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulundu.  Ardından açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, “Biz bu mücadelenin olmazsa olmazıyız. Biz varsak bu mücadele var, biz varsak pandemi mücadelesi var” dedi.

Sinem Karakaya

Tüm dünyada görülen ve Türkiye’de binlerce kişinin ölümüne neden olan Coronavirüs salgını dolayısıyla Muğla Tabip Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve tüm yurttaşlar için saygı duruşunda bulundu.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ve hastane çalışanlarının da destek verdiği eylemde konuşma yapan Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, “Biz bu mücadelenin olmazsa olmazıyız. Biz varsak bu mücadele var, biz varsak pandemi mücadelesi var. Hep birlikte başa çıkacağız, tek bir iradeyle başa çıkılabilecek bir durum değil bu. Pandemi uzun süreçli ve herkesin katılımıyla aşılabilecek bir mücadele gerektirir” dedi.

“GELDİĞİMİZ SÜREÇTE GERÇEKTEN YÖNETİLEMİYORUZ”

Bu salgını atlatmak için sağlıkçılardan hükümete kadar birlik ve beraberliğin önemine değinen Oda Başkanı Şahin, “Biliyorsunuz tüm dünya olarak Covid-19 salgını yaşıyoruz. Tüm dünyada 30 milyona yakın Covid-19 hastası var. Dünyadaki bu 30 milyon insandan son birkaç saat öncesine kadar açıklanan verilere göre kaybettiğimiz insanlarımız 955 bin kişiye ulaşmış durumda. Türkiye’de bu sayı 7 bin 500’lere dayandı. Bunların içerisinde sağlık çalışanları olarak kaybettiğimiz insanlarımız var. 92 sağlık çalışanını kaybettik. Bu süreçte, bu mücadele de kanıyla canıyla sağlık hizmetini sunan 92 sağlık çalışanımızı kaybettik, hocalarımızı kaybettik, hemşirelerimizi kaybettik, hizmetlilerimizi kaybettik, canlarımızı kaybettik.  40 tane hekim arkadaşımızı kaybettik biz bu mücadelede. Biz bu mücadelenin olmazsa olmazıyız. Biz varsak bu mücadele var, biz varsak pandemi mücadelesi var. Hep birlikte başa çıkacağız, tek bir iradeyle başa çıkılabilecek bir durum değil bu. Pandemi uzun süreçli ve herkesin katılımıyla aşılabilecek bir mücadele gerektirir. Sağlıkçılar, işçiler, emekçiler, vekiller, hükümet katılacak. ‘Tek başıma ben bu işi yaparım’ın bir anlamı yok. Geldiğimiz süreçte gerçekten yönetilemiyoruz. Sağlık süreci, pandemi süreci ve ülke olarak yönetilemiyoruz. Bizce artık tükeniyoruz, ölüyoruz. Sağlıkçılar olarak tükeniyoruz, vatandaş olarak tükeniyoruz. Umarım bundan sonrası çok daha akıllı yönetilir, birlikte başa çıkarız bu süreçle” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.