Süper Beyinleri 4 projesi kabul edildi

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 2016-2017 döneminde eğitim ve öğretim vermeye başlayan ve Muğla genelindeki özel yetenekli çocukların eğitim gördüğü Muğla Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) TÜBİTAK tarafından düzenlenen...

Süper Beyinleri 4 projesi kabul edildi

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 2016-2017 döneminde eğitim ve öğretim vermeye başlayan ve Muğla genelindeki özel yetenekli çocukların eğitim gördüğü Muğla Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmasında dört projesi kabul edildi.

Kabul edilen projeler ile Muğla’nın gururu olan öğrenciler ve danışman öğretmenler bu başarılarıyla Muğla BİLSEM’i Türkiye’de ilkler arasına taşıdılar. Matematik alanındaki projelere aynı zamanda kurum müdürü olan Bekir Cevizci danışmanlık ederken, Fen Bilimleri alanındaki projelere ise Fen Bilimleri öğretmeni Ayçin Ünal danışmanlık ettiler. 17-20 Nisan 2017 tarihleri arasında İzmir Bölge Sergisine katılacak projeler, Türkiye finali için yarışacaklar.

Muğla Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bekir Cevizci, “İkisi Matematik, ikisi de Fen Bilimleri alanında toplamda 4 projemiz TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Gerek bölgesel sorunlara çözüm getiren gerekse bilimsel anlamda yeni bakış açılarına sahip projelerimizin ülkemizin bilimsel karnesine olumlu notlar olarak kaydedileceğine inanıyorum. Muğla BİLSEM’in ilk yılında böyle bir başarıya imza atmak bu kurumu Muğla’mıza kazandıran başta İl Milli Eğitim Müdürüm Celalettin Ekinci’ye karşı bir sorumluluğumuzdu. Bu eşsiz çalışma ortamını sunduğu için kendilerine bir kez daha teşekkür ederim. Omuzlarımızdaki yükün farkındayız. Muğla’mızın ve Ülkemizin kalkınması ve layık olduğu yere gelmesinde eğitimin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bunun için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en üst seviyede motivasyonla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederim” dedi.(İHA)

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.