Su Ürünleri Fakültesi’nden bir ilk

Ülkemizin en büyük kıyı şeridine sahip olup aynı zamanda ülkemiz su ürünleri sektörünün merkezi olan marka şehir Muğla ilinde yer alan Su Ürünleri Fakültesi yoğun bir maraton sonrasında hedeflerine ulaşan başarılı öğrenciler...

Su Ürünleri Fakültesi’nden bir ilk

Ülkemizin en büyük kıyı şeridine sahip olup aynı zamanda ülkemiz su ürünleri sektörünün merkezi olan marka şehir Muğla ilinde yer alan Su Ürünleri Fakültesi yoğun bir maraton sonrasında hedeflerine ulaşan başarılı öğrenciler için önemli imkânlar sunuyor. 2013-2014 eğitim öğretim döneminde Merkez Kampüsü içerisinde yapılan yeni fakülte binasında hizmet verecek olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ni tercih ederek kayıtlarını yaptıran öğrenciler, başarı sıralamasına göre barınma imkânı ve bursun yanı sıra aileleri ile birlikte tatil yapma imkânından da yararlanacaklar.

Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı’ ndan yapılan açıklamaya göre, Muğla ilinde yer alan su ürünleri özel sektörü ve diğer paydaşlar ile yapılan görüşmeler sonucunda fakültelerini tercih edecek olan başarılı öğrenciler için önemli destek sözleri alındığının bilgisi verildi. Buna göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ ni tercih edecek olan öğrenciler arasında kayıtlarını yaptırıp eğitimlerine başlayan en yüksek puanı alan ilk üç sıradaki öğrencinin ailesi ile birlikte (toplam 3 kişi) dinlenmeleri amacı ile 5 günlük bir tatil imkânının sağlanacağı ve üniversite Rektörlüğü tarafından da bu öğrencilere bir eğitim öğretim dönemi boyunca barınma imkânı sunulacağı belirtildi.

Yeni eğitim öğretim döneminde fakültelerine kayıt yaptırıp eğitimlerine devam edecek olan diğer öğrencilerin de unutulmadığını dile getiren Fakülte Dekanlığı, paydaşları olan su ürünleri özel sektörü tarafından 9 aylık eğitim öğretim dönemi boyunca fakülteyi 4. sırada kazanan öğrencisine aylık 350 TL, 5. sıradaki öğrencisine 300 TL, 6. sıradaki öğrencisine ise aylık 250 TL ile burs desteği yapılacağı ve bu desteğin öğrencilerin başarı ortalamasının 4 üzerinden 3’ü geçmesi halinde 4 senelik eğitim öğretim hayatları boyunca devam edeceği dile getirildi. Ayrıca kayıtlarını yaptırıp eğitimlerine devam eden 7. sıradan sonraki 10 öğrencinin de 200 TL burs (9 ay) ile bir eğitim yılı boyunca destekleneceği müjdesinin yanında ihtiyaç sahibi üç öğrenci için de bir eğitim öğretim dönemi boyunca barınma imkânının karşılanacağı bildirildi. Bu desteklerin öğrenci ve aileleri için bir can suyu olacağı, Fakülte Dekanlığı olarak asıl hedefin ise fakülte öğrencilerinin 4 senelik eğitim hayatları boyunca donanımlı yetişmelerinin sağlanarak daha okul bitmeden uygun maaşlı iş imkânlarının sağlanması olduğu belirtiliyor. Başarılı, istekli, hedefini bilen ve sektörde çalışmak isteyen bu öğrencilerin daha okullarını bitirmeden kendilerine burs veren işletmeler ve diğer paydaşlarla karşılıklı anlaşarak iş imkânlarının sağlanması yönünde Fakülte Dekanlığı ve Üniversite Rektörlüğü tarafından su ürünleri özel sektörü ile önemli görüşmelerin yapıldığı ve gelişmelerin önümüzdeki günlerde paylaşılacağı ifade edildi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.