Su sevincini suda kutladılar

Marmaris İlçesi’ne bağlı Taşlıca Köyü’nde 150 yıldır süren susuzluk sorunu, köylülerin vurdurduğu sondajda su çıkması ile son buldu. 1,5 asırdır kuyudan eşek sırtında evlerine su taşıyan köylüler sevinçlerini borudan...

Su sevincini suda kutladılar

Marmaris İlçesi’ne bağlı Taşlıca Köyü’nde 150 yıldır süren susuzluk sorunu, köylülerin vurdurduğu sondajda su çıkması ile son buldu. 1,5 asırdır kuyudan eşek sırtında evlerine su taşıyan köylüler sevinçlerini borudan akan suyun altında duş alarak kutladılar.

Marmaris’e bağlı Taşlıca Köyü’nde 150 yıl sonra su çıkması köylüleri sevince boğdu.1850’li yıllarda kurulduğu tahmin edilen köyde , o tarihten bu yana su sıkıntısı bir türlü giderilemedi. Köylüler,2 kilometre mesafede açılan 40 adet kuyudan eşeklerle taşıdıkları ve komşu Söğüt köyünden tankerle 3 tonuna 40 lira ödeyerek aldıkları su ile ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyordu. Geçimini hayvancılıkla sağlamaya çalışan köylülerin hayvanlarını sulamak için yaptırdıkları göletlerinde kuraklık nedeniyle çekilmeye başlaması su sıkıntısını daha da arttırdı. 150 hanede 550 kişinin yaşadığı Taşlıca köyünde uzun çalışmalar sonucu çıkan suyu köylüler elbiseleri ile suyun altına girip duş alarak kutladı.

134 metreden çıkan suyun köyün hem içme hem de kullanma suyu ihtiyacını karşılayacağını belirten Köy Muhtarı Sadi Altınışık, suyun araziden köydeki evlere ulaşması için devletten yardım beklediklerini söyledi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.