Şu Şebekesi tamamlandı

Yerkesik Belediyesi tarafından yaptırılan İçme Suyu İsale Hattının yenilenmesi çalışmaları tamamlandı.  2012 yılının Ocak ayında ihalesi yapılarak inşaatına ilk kazma vurulan yeni hattın çalışmaları planlandığı...

Şu Şebekesi tamamlandı

Yerkesik Belediyesi tarafından yaptırılan İçme Suyu İsale Hattının yenilenmesi çalışmaları tamamlandı.  2012 yılının Ocak ayında ihalesi yapılarak inşaatına ilk kazma vurulan yeni hattın çalışmaları planlandığı zamanda tamamlandı. Aynı yıl ihaleyle çıkan ve tamamlanan inşaat önümüzdeki günlerde Belediye tarafından teslim alınacak.

Belde halkının bundan böyle su sıkıntısı çekmeyeceğine ve eski isale hattından kaynaklanan su kayıplarının önlendiğine dikkat çeken Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, “ Eski isale hattı artık ihtiyacı cevap veremez haldeydi. Ciddi oranlarda su kayıplarımız oluyordu. Yeni isale hattı için gerekli çalışmalar ve projemizi tamamladık ve ihaleye çıktık. 1 milyon 800 bin TL’ye malolan inşaatın yüzde 50’sini Yatırım Fonlarından geri kalan bölümünü de İller Bankası kredisi ile karşıladık.

İnşaat planladığı sürede bitirildi. Yeni hat ile birlikte yüzde 50 oranlarına varan bir tasarruf sağladık. Tabi bu da vatandaşımıza yansıdı. Artık belde halkımız su sıkıntısı çekmeyecek.  İmar Planı içinde kalan bütün yerlerin dışında plan dışında kalan yerlere kadar su götürdük. Yeni imara açılan arsalar, Menteşe Mahallemiz ve yaylalarımız dahil.

Yeni isale hattının inşaatı sırasında belde halkımız sabır gösterdi ve aksaklıkları makul karşıladı. Anlayışlarından dolayı bütün halkımıza teşekkür ediyorum”dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.