Su Sayaçlarına Barkodlu Okuma Sistemi

Muğla Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, abone sahiplerine kolaylık sağlamak ve abone okumalarını hızlandırmak, kayıp ve kaçak ile mücadelenin abone ayağının güçlendirilmesi amacıyla bir takım çalışmalar...

Su Sayaçlarına Barkodlu Okuma Sistemi

Muğla Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, abone sahiplerine kolaylık sağlamak ve abone okumalarını hızlandırmak, kayıp ve kaçak ile mücadelenin abone ayağının güçlendirilmesi amacıyla bir takım çalışmalar başlattı.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Baki Ülgen “Mülk alırken veya kiralarken; satın alacağınız mülke ait abone numarasının borçlu olup olmadığını araştırmak, aboneliği üzerinize devir alma, su sayacı okuma, endeks bildirme ve daha sonra oluşabilecek olumsuzluklar (su kesimleri ve borç takip eylemleri) ile karşılaşılmasının önlenmesi amacı ile bu işlemleri kolaylaştırmak için ilgili taşınmazın su tesisatına Muğla Belediyesi olarak barkodlu su abonesi tanıtım levhası takılmasına başladık. Abone no dışında online okuma yapan idaremiz okuma hatalarını azaltmak ve ödeme noktalarını hızlandırmak maksadıyla barkodlu okuma ve ödeme kolaylığının ilk adımını atmıştır.” dedi.

Kayıp-kaçak mücadelesinde etkin bir çalışma yürüttüklerini belirten Müdür Baki Ülgen, “Müdürlüğümüzce SCADA’nın kurulması, şebeke planlama, şebeke alanlarının düzenlenmesi, basınç düzenleme ve kayıp-kaçak ekipleriyle akustik dinleme yöntemleri kullanılarak etkin şekilde yürütülen kayıp-kaçak mücadelemizde yeni bir boyut olan sayaçların rekor kilitlerinin montajı ile abone ve idareden izinsiz sayaçsız veya sayaçlı su kullanımları, usulsüz sayaç sökümlerinin vb. önüne geçileceği düşünülmektedir. Bu mücadelemizde belli bir plan üzerinde ilerlemeye devam edilecektir. Bizlere bu konuda destek olan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi borç biliriz.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.