Su Parkurları denetlendi

Fethiye ilçe Sportif Turizm Kurulu; Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık Başkanlığında parkur alanlarını tek tek gezip denetleme ve inceleme gerçekleştirdi. Mevcut parkur alanlarına yeni ilaveler yapılıp yapılmayacağı konusunda da...

Su Parkurları denetlendi

Fethiye ilçe Sportif Turizm Kurulu; Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık Başkanlığında parkur alanlarını tek tek gezip denetleme ve inceleme gerçekleştirdi. Mevcut parkur alanlarına yeni ilaveler yapılıp yapılmayacağı konusunda da yerinde tespitler yaptı.

Fethiye ilçe Sportif Turizm Kurulu; Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında TÜRSAB Batı Akdeniz bölgesel yürütme kurulu başkanı Süleyman Kaya’nın ev sahipliğinde ilçe su sporları komisyonu üyeleriyle Fethiye iskelesinden bir tekne ile oyuk tepe yarım adasından başlayıp, ölüdeniz gemiler koyu ve kabak koyuna kadar bölgede su sporları ve diğer turizm alternatifleri ile ilgili inceleme ve denetlemeler gerçekleştirdi.

Kaymakam Ekrem Çalık, Sahil Güvenlik 83 Bot Komutanı Hasan Yaşar, Liman Başkanı Cihan Duman, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, Turizm Danışma Büro Sorumlusu Güler Uymaz, Gençlik Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tarakçı, TÜRSAB başkanı Süleyman Kaya ve diğer yetkililerin katıldığı tekne ile inceleme gezisi sırasında bugüne kadar yapılan çalışmalarda değerlendirildi. Fethiye iskelesinden ölüdeniz Cennet koyuna kadar rota üzerinde bulunan su sporları merkezleri yerinde incelenirken gelecek yılın parkur alanları hakkında ön tespitler bu gezide gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve gün boyu süren inceleme sırasında çeşitli notlar tutulurken, bu notların Fethiye’nin kara ve denizdeki turizm amaçlı sportif faaliyetleri ile ilgili ilk toplantıda masaya yatırılacağı kaydedildi.

Gezinin sonunda bir açıklama yapan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık “İlçe sportif kurulu deniz, kara, yamaç paraşütü olmak üzere bütün sportif faaliyetlerin kurallarını oluşturmakta. Parkurlarını belirlemektedir. Biz parkur kurallarını alırken yerinde inceleme yapmamıştık. Pozisyon üzerinde karar almıştık. Bu defa yerinde denetleyerek parkurları görerek ilçe sportif kurulu üyeleriyle beraber bu tekneyle incelemeye çıktık” dedi.

Kaymakam Ekrem Çalık daha önce verilen parkur yerlerini yerinde denetlediklerini söyleyerek “Fethiye iskelesinden Kabak koyuna, cennet koyuna kadar uzanan bir yolculuğumuz oldu. Tabi bu cennet koyların kuralına uygun olarak işletilmesi önemli. Az önce gemiler koyunda da sportif faaliyet vardı. Kurallara uymak çok önemli yani en küçük bir kuralın ihlali ölümle sonuçlanıyor. Gerek denizde olsun gerek karada olsun gerek yamaç paraşütünde konulmuş kurallara harfiyen uyulması büyük önem taşıyor. Bunu tekrar vurgulayacağız. Aksaklıklar görmedik. Her geçen gün daha iyi olacak inşallah bu kışta yeni yönergelerle boşlukları doldurmaya çalışacağız. Bu sene 21- 25 ekimde ölüdeniz Babadağ yamaç paraşütü festivali yine uluslar arası boyutta yapılacak. Ancak bizleri heyecanlandıran Türk yıldızları Türk gösterileriyle ölüdeniz festivaline ayrı bir renk katacak. Onun için denizden olsun, karadan olsun, sahil güvenlik kuvvetleri, jandarma kuvvetleri her türlü önlemi alacak” dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.