Su fiyatlarına yeni düzenleme

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara nende olan su fiyatları yeniden düzenlendi. İlçelerde 20 tona kadar su fiyatı tonu 1.5 TL, mahallelerde ise tonu 0.38 Kuruş olarak belirlendi.Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde...

Su fiyatlarına yeni düzenleme

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara nende olan su fiyatları yeniden düzenlendi. İlçelerde 20 tona kadar su fiyatı tonu 1.5 TL, mahallelerde ise tonu 0.38 Kuruş olarak belirlendi.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Mayıs ve Haziran ayları toplantısında tartışmalara neden olan içme ve kullanma suyu ton fiyatları yeniden belirlendi. Buna göre ilçe merkezlerinde 20 tona kadar su fiyatının tonu 1,5 TL, mahallelerde ise 20 tona kadar 0,38 kuruştan satılacak. AK Parti grubunun verdiği ilçe bazında fiyat uygulaması ise tekrar görüşülecek.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında Muğla genelinde içme suyu ücretleri belirlendi. Alınan kararla Muğla genelinde ilçe merkezlerinde içme suyu ücretleri 20 tona kadar 1.5TL, 20 tondan sonra 2 TL, köylerde ise 20 tona kadar 0.38 TL,20 tondan sonra 0.50 TL oldu. Ticari işletmelerde ise 40 tona kadar 2 TL olan içme suyu ücretleri 40 tondan sonra 3 TL olarak belirlendi. Ayrıca bu fiyatlara ilave olarak kanalizasyon olan yerlerde evlerde 0.50TL, işyerlerinde 1 TL ilave ücret alınacak.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda içme suyu ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili açıklamada bulunan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, “30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından her gün içme suyu ücretleri ile ilgili açıklamalar yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi olarak içme suyu ücretleri Temmuz toplantısında belirlendi. Eskiye oranla fazla zam da yapılmadı” derken, AK Parti Grup Başkan Vekili Gültekin Akça, “Bizim verdiğimiz teklif ilçe bazında ilçe belediyelerinin kendi su fiyatlarını belirlemesi idi. Bu konuda da çalışma yapılacak. Şu anda belirlenen fiyat ilçe merkezlerinde 20 tona kadar 1,5 TL. İlçe bazında fiyat belirlemesi konusunda Denizli örneği vermiştik. Bu uygulama Muğla’da da yapılabilir. Çünkü her ilçenin su maliyeti değişiyor. Kimisi kuyudan, kimisi barajdan, kimisi de doğal kaynaktan su alıyor” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.