Su borcu yapılandırması başladı

19 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 Sayılı Kanun gereği su abonelerine, vadesi 30 Haziran 2016 tarihi öncesine ait su ve atıksu borçlarını yapılandırma fırsatı başladı. Bu imkandan...

Su borcu yapılandırması başladı

19 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 Sayılı Kanun gereği su abonelerine, vadesi 30 Haziran 2016 tarihi öncesine ait su ve atıksu borçlarını yapılandırma fırsatı başladı. Bu imkandan faydalanmak isteyen vatandaşlar ise MUSKİ abone ofislerine akın etti.

19 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 Sayılı Kanun gereği su abonelerine, vadesi 30 Haziran 2016 tarihi öncesi su ve atıksu borçlarını yapılandırma uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bu imkanlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar MUSKİ abone işleri ofislerine akın ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, 19 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 30 Haziran 2016 tarihi öncesi su ve atıksu borçlarını yapılandırma işlemleri ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Ülgen: Başvurular sevindirici

Uygulamanın başlamasından itibaren vatandaşlar tarafından gelen yoğun başvuruların sevindirici olduğunu belirten Ülgen; “Vadesi 30 Haziran 2016 tarihi öncesi su ve atıksu borçlarının yapılandırması borçlu vatandaşlarımız için bir fırsattır. Vatandaşlarımızın da, bu süreçte kanunun getirdiği ödeme kolaylığından yararlanmalarını istiyoruz. Yapılandırma işlemlerinin gerçekleştirilmesi için 31 Ekim 2016 tarihine kadar MUSKİ Genel Müdürlüğü abone şefliklerine veya iadeli taahhütlü posta yoluyla başvuru yapılması şartı var. Borçlu vatandaşlarımızı bu fırsattan yararlanmaya çağırıyoruz” dedi.

“Vatandaşlarımızın mağduriyetini önlüyoruz”

Ülgen, MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak amaçlarının su ve atıksu borçlarının yapılandırılması konusunda vatandaşları bilgilendirerek mağduriyetlerinin önlenmesi olduğunu belirtti. Ülgen; “Vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gösterilen su ve atıksu borçlarının yapılandırılması uygulaması 31 Ekim 2016 tarihinde sona eriyor. Yapılandırma kapsamında vatandaşlarımız borçlarını 2’şer aylık periyotlar halinde 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeyebilecekler. Borçların peşin ödenmesi durumunda ise Yurt İçi Üretici Endeksi (Yİ-ÜFE) ‘de yüzde 50 indirim sağlanacaktır” dedi.

İcra takibinde olanla da yararlanabiliyor

30 Haziran 2016 tarihi öncesine ait su ve atıksu borçlarını yapılandırma uygulamasından icra takibinde olan vatandaşların da yararlanabildiğini ifade eden Ülgen; “Yapılandırmayla birlikte 6360 sayılı kanun gereği köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki vatandaşların 31 Ekim 2016 tarihinden önceki vadesi geçmiş su ve atıksu borçlarının asıllarını 31 Aralık 2016 tarihine kadar peşin olarak ödemeleri durumunda Yİ-ÜFE faizinin tamamı alınmayacaktır. Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlarımızın ilk 2 taksiti ödeme zorunluluğu bulunmaktadır. Yıl içerisinde 2’den fazla taksit tutarının yatırılmaması veya eksik yatırılması durumunda yapılandırma şartları ihlal edilmiş kabul edilmektedir” diye konuştu.

Ülgen, yapılandırmayla ilgili daha geniş bilgi almak isteyen vatandaşlarının 444 48 01 nolu çağrı merkezinden ve www.muski.gov.tr ve www.mugla.bel.tr adresli internet sitelerinden faydalanabileceklerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 181 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.