Su Baskınında Yaşamak

Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne bağlı Karabağlar Yaylası, Toz Koparan Mevkii’nde yaşayanlar, hem Menteşe Belediyesi, hem de Muğla Büyükşehir Belediyesi’ nin Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ nde bile adı geçen ve doğal...

Su Baskınında Yaşamak

Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne bağlı Karabağlar Yaylası, Toz Koparan Mevkii’nde yaşayanlar, hem Menteşe Belediyesi, hem de Muğla Büyükşehir Belediyesi’ nin Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ nde bile adı geçen ve doğal güzelliğiyle bilinip tanınan Karabağlar Yaylası’ na sahip çıkmalarını istedi.

( Mustafa YILDIRIM)

Yıllardır Karabağlar Yaylası’ nda, su baskını ve çöp sorunu yaşadıklarını söyleyip, artık isyan bayrağı çeken Karabağlılar, “Bir kültür ve doğa harikası olan yerleşim yerlerinde yaşanan çevre kirliliği ve çöp sorununa artık isyan ediyor ve tepki veriyoruz. Yetkililer, Yaylamız’ ın korunması yönünde bir çaba göstersin! Bu çöp ve bu moloz, bu yaylaya yakışmıyor!” dedi.

Karabağlar’ da 1981 Yılı’ ndan beri yaşadığını söyleyen Emrah Durmuş, “Buraya Ağrı’ dan geldik. Babam o zamanlar, Karabağlar Yaylası’ nda dört dönümlük bir arazi satın aldı. Ailemizle yaşadığımız bu yerde, evimizin çevresinden çöp ve moloz yığınları eksik olmadı. Çöp dökülen yerleri incelediğimizde, park ve bahçede kullanılan hazır çim atıkları, budanan ağaçların dalları ve inşaatların molozlarının insafsızca döküldüğüne tanık olduk. Şiddetle kınadığımız bu durumu, defalarca yazılı ve sözlü başvuru şeklinde dile getirdik. Kimse bize kulak vermediği gibi çöp ve moloz dökümüne de devam edildi. Bile isteye bunu yaptıklarını düşünüyorum. Ancak pes etmeyecek ve 40 yıl sürse de mücadelemize devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

KAYNAKLI SU KANAL VANASI

Karabağlar Yaylası’ nda tarımsal üretimleri olduğunu söyleyen Emrah Durmuş, “Arazimizde aynı zamanda, büyük baş hayvan yetiştiriciliği de yapıyoruz. Kış aylarında meydana gelen su baskınları, arazimizi ekmemize engel oluyor. Çoğu zaman hayvanlarımız da sular altında kalıyor. Evimizin 200 metre uzağında bulunan suyun gittiği kanalı, belediye ekiplerince yarı şekilde kapatılıyor ve açılmaması için de kaynakla sabitlenmiş bir durumda! Yağmur yağınca her yer su altında kalıyor. Su bazen evimizin içine kadar ulaşıyor ve çocuklarımız dâhil hepimiz zor anlar yaşıyoruz.” dedi.

Yoğun yağmurlu bir kış günü, yine evlerini suların bastığını ve kapalı olan su giderinin vanasını kendi olanakları ile açtığını belirten Emrah Durmuş, “Evimden yavaş yavaş sular çekilmeye başladı. Ertesi gün gelen belediye ekipleri, su gider vanasını kaynak ile kapattı. Çekilmeye başlayan sular, gidemez oldu! Belediyelerimiz, bu sorunun yaşanmasına niye engel olmuyor da bizi su içinde yaşamaya mahkûm ediyor. Bizler de bir Muğla Vatandaşı değil miyiz? Irkçılık ya da ayrımcılık mı yapılıyor?” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.