Su altından canlı kirlilik yayını

Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) tarafından Datça sahilinde su altından yapılan canlı yayınla çocuklara deniz dibindeki kirlilik izletildi.Merkezi Ankara’da bulunan SAD ile tarafından Datçalı çocuklara çevre bilinci aşılamak...

Su altından canlı kirlilik yayını

Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) tarafından Datça sahilinde su altından yapılan canlı yayınla çocuklara deniz dibindeki kirlilik izletildi.

Merkezi Ankara’da bulunan SAD ile tarafından Datçalı çocuklara çevre bilinci aşılamak için yapılan canlı yayınla deniz dibindeki çöp ve atıkları gösterildi. Deniz dibinden gerçekleşen canlı yayına Ankara Doğa Koruma Merkezi’nden Deniz Özüt ve Datça Çevre Derneği’nden (DAÇEV) Melda Omay katıldı. Çocuklarda çevre bilincini geliştirmek için düzenlenen etkinlikte denizin dibinde bulunan atık maddeler, balıkçı ağları ve çöpler gösterildi. Denizdeki canlı popülasyonu da görme fırsatı bulunan çocuklara, balık avlamada yapılan yanlış uygulamalar anlatıldı. Denizin dibindeki hem güzellikler hem de olumsuzlukları canlı yayınla gören çocuklara yapmaları gerekenler hakkında bilgi verildi.

Ankara Doğa Koruma Merkezi görevlisi Deniz Özüt, yaptığı açıklamada; “Su altından yaptığımız canlı yayınla kirliğe yol açan atıkların yanı sıra Datça’ya özgü su altı yaşamı konusunda da bilgiler aktardık. Ayrıca Datça’da yetişen endemik bitkilerden Datça Hurması, Bozkurnal Meşesi ve Sığla ağacı ile bu yöreye özgü makiliklerin durumu hakkında çalışma yaptık. Korunması gereken alanlarının tespit edilerek ortaya çıkarılması için Orman ve Su Bakanlığı Milli Parklar genel Müdürlüğü ve diğer kuruluşlarla işbirliği yaparak buraların korunması için aktif olarak işbirliği yapıyoruz” dedi.

Etkinliğin son bölümünde SAD ve Akdeniz Foku Araştırmaları Derneği ekipleri, sualtından canlı yayınla çocuklara deniz dibini tanıttı.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.