Stratejik Planlama Toplantısı yapıldı

Ege Belediyeler Birliği’nin Stratejik Planlama Toplantısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşirken, toplantıda Londra ve Kopenhag belediyelerinden örnekler verilerek stratejik planlamanın önemine vurgu...

Stratejik Planlama Toplantısı yapıldı

Ege Belediyeler Birliği’nin Stratejik Planlama Toplantısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşirken, toplantıda Londra ve Kopenhag belediyelerinden örnekler verilerek stratejik planlamanın önemine vurgu yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Belediyeler Birliği’nce Stratejik Planlama Toplantısı Konak Altı İskender Alper Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşti. Dr. Kadir Timurturkan’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Daire Başkanları, Birim Müdürleri ve Belediyelerin personelleri katıldı.

Toplantının açış konuşmalarını Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş yaptı. Başkan Gümüş yaptığı konuşmada, “Çok yeni bir belediyeyiz. Bu anlamda yapılacak 5 yıllık stratejik planda en büyük destekçimiz de, Muğla Büyükşehir Belediyesi olacak. Çünkü bu planı birlikte yapacağız. Ege Belediyeler Birliği’ne bu programı hazırladıkları için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda stratejik planlamanın önemine değinen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Belediye olarak bir farklılık yaratmak istiyorsak, ona göre bir plan yapmamız lazım. Stratejik plan, 5 yıllık süre ile muhtemel bütçe ve gerekli ihtiyaçlar göz önüne alınarak yapılır. Doğrusu da budur zaten. Fakat bunu hep birlikte yapmamız lazım. Personelin de katılımının sağlanıp, bu sürece dahil olması şart.  Stratejik Plan ancak katılımın artması, personelin bu sürece katkı sağlaması ve buna bağlı kalması ile gerçekleşebilir” dedi.

Toplantı daha sonra Dr. Kadir Timurturkan’ın konuşmaları ile devam etti. Dr. Timurturkan, “Nüfusu 50 binin üzerinde olan yerel belediyelerde stratejik planlama kanunen zorunlu. 5 yıllık süreci kapsayan Stratejik Planlama sürekli iyileştirme döngüsü içinde gerçekleşir. Bunu yaparken mükemmeliyet yerine, elimizden geldiği kadarını yapmak en iyisi. Ve kendi yaptığımız bir planlama daha gerçekçi olacaktır. Stratejik planlama Amerika’da ve birçok Avrupa ülkesinde yapılıyor” dedi.

Toplantıda Dr. Kadir Timurturkan, Kopenhag ve Londra Belediyelerinden örnekler verdi. Toplantıya Muğla Büyükşehir Belediyesi ile beraber,  Menteşe, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Milas ve Kavaklıdere Belediyeleri katıldı.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.