Stoikos -Bodrum yakınlaşması

Patmos Belediye Başkanı Grigoris Stoikos ve beraberindeki heyet Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Patmos Belediye Başkanı Grigoris Stoikos, Patmos Belediye Başkan...

Stoikos -Bodrum yakınlaşması

Patmos Belediye Başkanı Grigoris Stoikos ve beraberindeki heyet Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Patmos Belediye Başkanı Grigoris Stoikos, Patmos Belediye Başkan Yardımcısı ve Turizm Büro Müdürü Giannis Skebes, Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Başkanı Galip Gür ve Patmos'lu turizmcilerin katıldığı ziyarette Bodrum-Patmos arasındaki turizm işbirliği konularında görüşmeler yapıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; Patmos Belediye Başkanı Grigoris Stoikos ile tanışmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Benim ailem de Kos adasından Bodrum'a geldi ve ben komşumuz olan Yunan adalarına yabancı değilim. Patmos adası ile Bodrum'un ikili ilişkilerinin geliştirilmesi içinPatmos Belediye Başkanı Sayın Grigoris Stoikosile görüşmelerde bulunduk. Patmos'un Türkiye'de ve yurt dışında tanıtılabilmesi için başkanlığını da yaptığım BOYTAV ile destek olabiliriz. İstedikleri yurt içi ve yurt dışı fuarlarda Bodrum standının içinde seve seve Patmos standına yer verebiliriz. Ocak 2014'te İstanbul'da yapılacak olan Emitt fuarında bulunmalarını teklif ettik. Çünkü Emitt fuarına lüks yat sahipleri katılıyor. Deniz yolu ile ulaşım sağlanabilen Patmos adasına ilgi gösterebilirler. Ayrıca Yalıkavak marinadan Patmos'a seferler konulabilirse Bodrum turizmi için de olumlu bir gelişme olur. Bodrum Belediyesi olarak bu konuda üstümüze düşen her görevi yapmaya hazırız. Yasal izinler alındıktan sonra Yalıkavak - Patmos seferlerini başlatabiliriz. Bunun yanında Patmos Belediye Başkanı Grigoris Stoikos helikopter ile adaya turist taşınabileceğini Patmos’ta bir helikopter pisti olduğunu söyledi. Bodrum Belediyesi olarak Bodrum'dan da helikopter ile adaya karşılıklı turist taşıyabileceğimizi, bu konuda da gerekli görüşmeleri yapabileceğimizi kendilerine ilettim’’ dedi.

Belediye Başkanı Grigoris Stoikos, Patmos Adası'nın Kos ya da Rodos'tan farklı bir turist kimliğine ev sahipliği yapmakta olduğunu açıkladıktan sonra şunları söyledi; “Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon ile bu ilk buluşmamız. Geçen sene Bodrum'un ev sahipliğinde yapılan Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Dünya Kongresi için Bodrum'a geldiğimde Sayın Kocadon ile yaşadığı talihsiz ve üzücü olaylar sebebiyle görüşememiştim. Geçen yaz yaşanan olayları basından takip ettim ve onunla tanışmak bu sene mümkün oldu” diye konuştu.

Patmos adasında havaalanı olmaması sebebiyle adaya tek ulaşımın deniz yolu ile olduğunu söyleyen Grigoris Stoikos, sözlerini şöyle tamamladı; “Bodrum'dan Patmos'a direk deniz ulaşımı yok. Patmos'a gitmek için Bodrum'dan önce Kos'a gitmek gerekiyor. Bodrum-Kos, Kos-Patmos ulaşımı 4 saati bulabiliyor. Rodos'tan Kos'a gelen büyük katamaranı yakalayabilirseniz kesintisiz 4 saatte ulaşabilirsiniz.Fakat Yalıkavak'tan direkt Patmos'aulaşım sağlanabilirse bu süre bir saate inecek. Bu durumda hem Bodrum hem de Patmos turizmi için olumlu bir gelişme olacak. “

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.