STK’lardan Ensar Vakfı açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Karaman’da cinsel istismar ile ilgili olarak yaşanan olayın basında ve sosyal medyada yer bulması sonrası Ensar Vakfı’na yönelik eleştirilere Muğla’daki 37 Sivil Toplum Kuruluşu ve Memur Sen, olayın linç...

STK’lardan Ensar Vakfı açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Karaman’da cinsel istismar ile ilgili olarak yaşanan olayın basında ve sosyal medyada yer bulması sonrası Ensar Vakfı’na yönelik eleştirilere Muğla’daki 37 Sivil Toplum Kuruluşu ve Memur Sen, olayın linç kampanyasına dönüştürülmesini kınadı.

Memur-Sen ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, “Ensar Vakfı, 37 yıldır bursları, yurt imkânları, ihtisas merkezleri ve yayınları ile ülkenin dört bir köşesinde vakıf hizmeti sunan, insana hizmet şiarıyla yola çıkmış ve bu hizmetin ifasını, insanı her daim değerli gören bir anlayışla yerine getirmiş ve yerine getirmeye devam edecek bir değerdir. Tüm misyonu İslam'ı doğru anlatmak, buna dair sayısız akademik yayın yapmak ve daha ötesi iyilik ve yardım dağıtmak üzerine kurulmuş bir kurumun bu tarz çirkin bir vakayla gündeme getirilmesi hepimizi derinden sarsmıştır. Ancak tüm bunlar olup biterken, Ensar Vakfı’nın geçmişinin ve tüm hizmetlerinin, sosyal medyadaki algı operasyonuyla bir kalemde silinip atılmaya çalışılması kabul edilecek bir durum değildir. Bazı kesimler gerçeği saptırarak, bulduğu bu fırsatı değerlendirip Ensar Vakfı üzerinden çirkin bir kimlik giydirmek derdine düşmüştür. İşte bu amaçla, Ensar Vakfı’na yönelik saldırıya tepki gösteren Muğla Milletvekilimiz Nihat Öztürk ve ailesi hedef alınmış, aynı çirkinlikte saldırılarda bulunulmuştur. Sözde amaçlarının çirkin olayı kınamak olduğunu ifade edenler, sosyal medya üzerinden bir aileye küfür ve hakaretlerle saldırarak, güya kınadıkları davranışın benzerini sözlü olarak ortaya koymuşlardır. Her şeyden önce anne, baba ve çocuklarına yönelik, bir aileye yönelik bu çirkin saldırıyı da, Ensar Vakfı’na yönelik saldırıları da şiddetle kınıyoruz” denildi.

Muğla’daki 37 Sivil Toplum Kuruluşu ise yaptığı açıklamada, “Son günlerde bir sapığın yaptığı iğrenç fiilden dolayı Ensar Vakfı ve onu destekleyenler hedef alınmaktadır. Kaldı ki bu sapığın Ensar Vakfı ile oraya uğramaktan başka hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Muğla ilimizde de Ensar Vakfına karşı az sayıda olsa bazı sözlü saldırılar olmuştur. Şu iyi bilinmelidir ki, Ensar Vakfı camiası böyle bir fiilin içinde olmadığı gibi, kuruluşundan bu yana her türlü ahlaksızlığın karşısında olmuş ve onlarla mücadeleyi esas almıştır. 200’e yaklaşan şube sayısıyla milyonlarla yüz yüze olan bir vakfın bir ahlaksızın fiili ile suçlanması ve linç edilmeye çalışılması tamamen art niyetlidir ve bir algı oluşturulmaya yöneliktir. Ayrıca ‘Ensar Vakfına destek oluyorum’ haklı çıkışlarıyla Muğla AK Parti Milletvekilimiz Nihat Öztürk’ü de linç etmeye çalışan, ailesine saldıran bu köhnemiş zihniyet ve millet düşmanları karşısında vekilimizin de arkasında dimdik ayak durduğumuzu herkes bilsin” denildi.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.