STK’lar AK Parti için oy kullandı

AK Parti, milletvekili kesin adaylarını belirlemek için geçtiğimiz günlerde yaptığı temayül yoklamasının ardından dün de Sivil Toplum Kuruluşlarına gitti. Sivil toplum kuruluşlarının 13 bine yakın üyesi AK Parti’de kesin...

STK’lar AK Parti için oy kullandı

AK Parti, milletvekili kesin adaylarını belirlemek için geçtiğimiz günlerde yaptığı temayül yoklamasının ardından dün de Sivil Toplum Kuruluşlarına gitti. Sivil toplum kuruluşlarının 13 bine yakın üyesi AK Parti’de kesin aday olarak görmek istediği aday adayları için oy kullandı.Muğla’da ilk kez uygulanan bu yönteme büyük bir katılım oldu.

7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti Türkiye genelinde parti üyelerinden sonra ikinci defa sandık koyarak bu defa Sivil Toplum Kuruluşlarının üyelerini ‘Kimi aday görmek istersiniz’ diyerek oy kullandırdı.

Muğla’da Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda sabah başlayan oy kullanma işlemine Muğla’nın her ilçesinden büyük katılım gerçekleşti. AKM salonu girişinde aday adayları gelen STK üyelerini kapıda karşılarken, her aday adayı STK üyelerine broşür dağıttı. Fethiye’den Bodrum’a, Datça’dan Kavaklıdere ilçesine kadar yaklaşık 13 bin STK üyesine davetiye çıkaran Muğla AK Parti İl Yönetimi, katılımının yüksem olması nedeniyle oy kullanılacak salonda uzun kuyruklar oluştu.

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Seçim İşleri İl Başkan Yardımcısı Nazlı Noyan Öksüz, katılımdan son derece memnun olduklarını söyledi. Aksöz, “Genel merkezimizin Türkiye genelinde Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik aday yoklaması için temayül yoklaması yapılıyor. Sivil Toplum Kuruluşu olarak dernek, oda, vakıf, sendika gibi üye sayılarının 10 binin üzerinde olan STK üyeleri oy kullanıyor. Öğle saatlerinde bile çok ciddi bir katılım var. Muğla’nın her ilçesinden Fethiye’den Bodrum’a, Kavaklıdere’den Datça’ya kadar Sivil Toplum Kuruluşlarının üye ve temsilcileri yoğun bir ilgi gösteriyor aday belirleme temayül yoklamasına. Öğle saatlerinde yaklaşık 10-13 bin STK üyesinin yüzde 50’si oylarını kullandı. Akşama kadar bu oranının çok daha yüksek rakamlara ulaşmasını bekliyoruz. Gelen tepkiler çok çok iyi” dedi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.