Spora 77 milyonluk yatırım

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 6 Aylık dönem içinde hayata geçirdiği dev tesisleşme hamlesi ile Muğla’da Cumhuriyet döneminden bu yana görülmemiş bir tesisleşme hamlesini gerçekleştiriyor.Başbakan Recep...

Spora 77 milyonluk yatırım

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 6 Aylık dönem içinde hayata geçirdiği dev tesisleşme hamlesi ile Muğla’da Cumhuriyet döneminden bu yana görülmemiş bir tesisleşme hamlesini gerçekleştiriyor.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatları ile Muğla’ ya 1 yıl içerisinde 2 önemli ziyarette bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İl merkezinde 3 adet olma üzere toplam 17 tesis ya da düzenlemenin startını verdi. Toplam bedeli 79 milyon 770 bin TL tutan tesislerin hemen hepsinin yapımına başlanıldığını belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Muğla Merkez ve ilçelerine Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımlarının yapımına başlanıldığını belirtti. Sporun yanı sıra Gençlikle ilgili tesis ve yatırımlara da büyük önem verdiklerini belirten Çeker,  biri Muğla’da olmak üzere Fethiye, Marmaris ve Bodrum’a 4 tane Gençlik Merkezi yapımının 2014 yılında tamamlanacağını belirtti. Özellikle önemli Turizm merkezlerinde gençlerin bu güne kadar unutulduğunu ötelendiğini kendi kendileri ile bırakıldığını belirten Çeker, “Buralardaki gençlerimize çok imkan sunulmamış, barlar, cafeler, eğlence merkezleri 100’lerle 1000’lerle ifade edilirken, Gençlerimizin aktif olarak görev alabilecekleri, gelişimlerine katkıda bulunacak merkezler göz ardı edilmiş. Sayın Başbakanımızın ve Bakanımızın talimatı ile tesisleşme hamlesine başladık hem Sayın Valimiz hem de Sayın Milletvekillerimiz her zaman destek verip konu ile ilgili bilgi alıp konuyu yakinen takip ediyorlar. Her aşamada ve konuda destekçimiz oluyorlar kendilerine Muğla gençliği ve sporu adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Özellikle Türkiye’de denize en uzun kıyısı olan ilin merkezinde bir yüzme havuzunun bulunmamasının göreve geldiğinde en ilgisini çeken konu olduğunu söyleyen Çeker, “Merkezde bir spor salonu vardı, yetmiyordu. Yüzme havuzu bulunmuyordu bu eksiklerin derhal giderilmesi için yoğun çaba sarf ettik. Bu yılın sonuna kadar Engellilerin spor alanlarına ulaşımı içinde bir araç geleceğini de belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, her yönü ile tesisleşmeye, araç gerece önem veriyoruz. 2014 den sonra ikinci aşama ise bu tesislerin dolup taşması olacak. Bizler artık olimpiyatlarda Bayrağımızı en yukarıya taşıyacak sporcular yetiştireceğiz. Cumhuriyet tarihin bu en büyük yatırımları için Başta Başbakanımız, Bakanımız, Valimiz ve Milletvekillerimiz olmak üzere destek veren, birlikte çalışma azim ve kararlılığı gösteren değerli Belediye başkanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.