Spor Tesisleri açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Açık Alan Spor Tesisleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katıldığı törenle açıldı.Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyo-Kültürel Alan içinde yer alan Açık Alan...

Spor Tesisleri açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Açık Alan Spor Tesisleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katıldığı törenle açıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyo-Kültürel Alan içinde yer alan Açık Alan Spor Tesisleri’nin açılışı basketbol sahasında düzenlenen streetball turnuvası ile birlikte yapıldı. Açık Alan Spor Tesisleri açılışına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yapımına 30 Mart yerel seçimlerinden önce Muğla Belediyesi tarafından başlanan Sosyo-Kültürel Alan, toplam 20 bin 600 metrekare alan içinde, 4500 metrekare üzeri kapalı sergi alanı, 870 metrekare basketbol ve voleybol sahaları, 26 metrekare soyunma ve duş odaları, 70 metrekare kafeterya alanı, 200 araçlık otopark, 4600 metrekare yeşil alan, park ve gezi alanlarından oluşuyor.

Açık Alan Spor Tesisleri açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu tür sosyal alanların spor yapmak isteyen gençlere uygun ortamları sağladığını aynı zamanda sosyal alanlara gelen vatandaşlar arasında hemşerilik duygusunu geliştirdiğini söyledi. Başkan Gürün; “ Sosyo-Kültürel alan içinde yer alan Açık Alan Spor Tesislerimizin açılışını streetball turnuvasıyla birlikte yapıyoruz. Muğla şu anda sportif alanlar açısından çok önemli bir aşama kaydetti. Düğerek’deki spor kompleksimizde vatandaşların spor yapması için çeşitli etkinlikler düzenledik. Menteşe ve Sosyo-Kültürel alan gibi çağdaş alanlarda gençler spor yapma imkanı bulabilecek ve ileride Muğla’yı gururlandıran çeşitli sportif başarıların altına imza atacaklar. Belediye olarak görevimiz, spor yapmak isteyen 7 den 70’e bütün vatandaşlarımıza bu ihtiyaçları karşılayan alanları sağlamak. Bunun yanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzün girişimleri ve belediyemizin yer tahsis etmesiyle Muğla merkezde 3500 kişilik kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu ve gençlik merkezi yapılıyor. Bu tesislerin yapımında emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Muğla’da 1999 yılında göreve geldiğimizden bugüne 37 açık alan spor aletleri, 68 adet çağdaş ve güvenli çocuk oyun grubu, 3000 metre yürüyüş yolu yaptık. 13 olan parkların sayısını 100’e çıkardık. Türkiye ortalaması 1,2 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarı Muğla merkezde 6.85 metrekare toplamda ise Muğla merkezde yeşil alan miktarı 443.550 metrekare. Bu sosyal ve yeşil alanlarda bir araya gelen komşuların, birbirini tanımayan hemşerilerin, çocuklarını getiren annelerin ya da torunlarını getiren ninelerin, dedelerin hemşerilik duygularını arttıran sohbetlerin yapıldığı alanlar haline geldi. Bütün bunlar Muğla’ya yakışıyor. Muğla vahşi şehirleşmeden uzak, yaşanabilir, nefes alınabilir ender kentlerden. Bu tür tesisleri ve daha güzellerini il müdürümüz, diğer kurum müdürlerimizle birlikte Muğla ilimize kazandırarak Muğla’nın spor turizminden de faydalanan bir il olmasını sağlamalıyız. Açık Alan Spor Tesisimiz Muğla’ya hayırlı ve uğurlu olsun. Burada dostluğun, kardeşliğin ve hemşerilik duygularının pekişmesini diliyor, gençlerin bir arada kol kola geleceğe düzgün, çağdaş bireyler olarak yürümesini temenni ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarında sonra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş streetball turnuvasının yapıldığı basket sahasında basket ve tenis oynadılar. Streetball turnuvasının başlangıç atışını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yaptı.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.