Sözlü Tarih Çalışma Grubu’ndan Kocadon’a ziyaret

Bodrum'un yerel kültürünün ve geçmişinin unutulmaması, yaşatılması ve geleceğe taşınması amacıyla 2007 yılında oluşturulan Bodrum Belediyesi Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu, yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi...

Sözlü Tarih Çalışma Grubu’ndan Kocadon’a ziyaret

Bodrum'un yerel kültürünün ve geçmişinin unutulmaması, yaşatılması ve geleceğe taşınması amacıyla 2007 yılında oluşturulan Bodrum Belediyesi Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu, yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi vermek için  Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti. Başkan Kocadon ile fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen ziyarete grup üyelerinin yanı sıra Bodrum Belediyesi Kültür ve Sanat Müdürlüğü Koordinatörü Mehmet Kocair de katıldı.

Ziyarette Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu'nun yapmış olduğu çalışmalar, yerel ve ulusal basında çıkan haberler, etkinlikler bir rapor halinde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a sunuldu. Grup adına konuşan emekli öğretmen Nuran Yüksel, "Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubumuzu oluşturduktan sonra 'Geçmişten Geleceğe Köprüler Kuralım' çağrısı ile 31 Ekim 2007 tarihinde ilkini gerçekleştirdiğimiz 'Anılarla Bodrum Sohbetleri'mize 2014 yılının Ekim ayında tekrar başlayacağız. Bu çalışmalarımızı 2014 yerel seçimlerinin ardından Bodrum Belediyesi bünyesinde oluşturulan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile yürütmeliyiz. Yeni dönem ile ilgili bir dilekçe verdik ve bu dilekçede bir de rapor sunarak Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu'nun kurumsal yapı altında devam etmesini belirttik. Bodrum ile ilgili yapılacak olan her çalışma Bodrum Belediyesinin bilgisinde olmalı. Yeni kurulan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile sürekli dirsek temasında olacağız. Bodrum'un unutulmaya yüz tutan değerlerini kayıt altına almaya devam etmeliyiz. Bizi yalnız bırakmayan ve çalışmaların Bodrum Belediyesi bünyesinde yapılmasını destekleyen Sayın Mehmet Kocadon'a çok teşekkür ederiz." dedi.

Bodrum'a özgü değerlerin ve Bodrum'un kültürünün unutulmaması ve yarınlara aktarılması için çalışmalarını sürdüren Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu'na teşekkür eden Başkan Kocadon, Bodrum Belediyesi olarak grubun yapacağı her türlü çalışmada kendilerine desteklerinin süreceğini belirtti.

(alt habar 1 veya 2 resimil)

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.