Sözleşmeli Personel Gelişmesi

Sağlık Bakanlığı ile yetkili sendika Sağlık-Sen arasında gerçekleşen 2020 Ekim Ayı Kurum İdari Kurul toplantısında, 3+1 sözleşmeli personelin mazeret tayinlerinin yapılması konusunda bir karar imza altına alındı.İmza altına...

Sözleşmeli Personel Gelişmesi

Sağlık Bakanlığı ile yetkili sendika Sağlık-Sen arasında gerçekleşen 2020 Ekim Ayı Kurum İdari Kurul toplantısında, 3+1 sözleşmeli personelin mazeret tayinlerinin yapılması konusunda bir karar imza altına alındı.

İmza altına alınan hususa göre, 663 sayılı KHK’nın 45/A Maddesi’ne tabi (3+1) sözleşmeli sağlık personelin, üç yılını tamamlayıp kadroya geçtikleri dördüncü yıllarında, Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği çerçevesinde sağlık mazereti, eş durumu mazereti ve can güvenliğine bağlı yer değişikliği yapabilecek.

Sözleşmeli sağlık personeli, 663 Sayılı KHK’nın 45/A Maddesi’ne tabi olarak atandığı yerde üç yılını tamamlaması halinde, 657 sayılı Kanunun 4 üncü Maddesi’nin (A) bendi kapsamında, devlet memurluğu kadrosuna geçebiliyor. Ancak bulunduğu yerde bir yıl daha görev yapması halinde tayin hakkı verilebiliyordu.

YER DEĞİŞTİRME TALEBİ

Kurum İdari Kurul toplantısında alınan karar gereği, 663 sayılı KHK’nın 45/A Maddesi’ne göre;

İstihdam edilen sözleşmeli sağlık personelinden üç yıllık çalışma süresini tamamlayan ve 657 Sayılı Kanun’un 4 üncü Maddesi’nin (A) bendi kapsamındaki kadrolara atananların,

Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliği’nin 19 uncu Maddesi’nde yer alan sağlık mazeretine bağlı yer değişikliği, 20 nci Maddesi’nde yer alan aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği ve 21 nci Maddesi’nde yer alan can güvenliği mazereti ve olağanüstü durumlarda yer değişikliği talepleri yapılmasına karar verildi.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.